Veïns de La Floresta reivindiquen més seguretat a la rotonda de Can Pagan

Veïns i veïnes organitzen una marxa lenta per denunciar la inseguretat en aquesta punt, camí de pas pels infants de l'escola de La Floresta

Un grup de veïns i veïnes de La Floresta organitza una marxa lenta a la rotonda de Can Pagan, a la carretera de Vallvidrera, per reivindicar millores de seguretat en aquest punt. Es tracta d'una rotonda per la qual passen molts vehicles i és un camí de pas pels infants que van a l'escola La Floresta. Segons els veïns, es generen situacions de perill pels vianants, ciclistes i també per altres vehicles que circulen. La marxa s'ha fet, malgrat la pluja, a les 8.30 hores.

El problema, asseguren, és que molts dels cotxes que arriben per la carretera de Vallvidrera des de Valldoreix entren a la rotonda com si tinguessin prioritat, posant en perill els vianants i altres vehicles. De fet, entitats del barri com l'Associació de Famílies d'Alumnes i el Consell d'Infants fa anys que reclamen millores de seguretat a la rotonda, sense que s'hagin aplicat mesures preventives. Una zona per la qual, a més, hi ha molt trànsit de vehicles, especialment en hores puntes.

 

"Els cotxes que venen de Valldoreix van a molta velocitat, perquè és una carretera, i no fan la rotonda perquè poden seguir recte", denuncia una de les veïnes, Carola Alegre. La principal problemàtica és que és un camí utiltizat per la gran majoria de gent que va a l'escola La Floresta. "Passen nens caminant, en bici, patinet... Ha de ser un camí segur i ara és perillós", reivindica.

Rotonda de la carretera de Vallvidrera, al camí de Can Pagan FOTO: Google Maps

Rotonda de la carretera de Vallvidrera, al camí de Can Pagan FOTO: Google Maps

 

"Volem un camí segur a l'escola"

"Jo no m'atreveixo que els meus fills vagin a l'escola en patinet o en bici", explica Alegre, per posar de manifest la situació d'inseguretat. Una inseguretat que no s'ha solventat tot i que fa anys que reclamen millores: "No s'ha pres cap mesura". També és perillós pels cotxes, com ella mateixa va viure: un cotxe que arribava des de Valldoreix no va fer la rotonda i va xocar contra el seu vehicle, quan circulava dins de la rotonda. Anava amb els seus dos fills al cotxe. "Algun dia tindrem un disgust", alerta.

Tot i explicar que les mesures les han d'estudiar i aplicar els tècnics de l'Ajuntament, el grup de veïns planteja dues propostes: elements reductors de velocitat pels cotxes que venen de Valldoreix per la carretera de Vallvidrera i un semàfor a demanda, perquè els infants puguin creuar amb seguretat quan vagin caminant o en bici. "Volem un camí segur a l'escola", resumeix Carola Alegre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem