Objectiu: recuperar el pantà de Can Borrell

Tres administracions destinaran 150.000 euros en arreglar els accessos i en construir una plataforma per a observar millor l'entorn

El pantà de Can Borrell serà accessible i visitable abans que acabi el 2013. Així ho ha anunciat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech en la presentació del pla d’acció que té com a objectiu recuperar aquesta part del Sant Cugat rural per a la ciutadania. Els treballs començaran abans de l’estiu i s’allargaran entre sis i 8 mesos. Les millores consistiran en arranjar uns 750 metres de camins d’accés al pantà i la construcció d’una plataforma sobre la presa per a una millor observació de la zona.

Les obres es duran a terme en dues fases. La primera té un cost de 100.000 euros i serà finançada al 50% entre l’ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola. La segona costarà 48.400 euros i la pagaran a parts iguals el consistori santcugatenc i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental. És a dir, l’Ajuntament pagarà en total gairebé 75.000 euros per enllestir tota l’actuació.

Puigdomènech ha volgut destacar l’esforç de la ciutat en la recuperació de zones humides recordant que a banda del pantà de Can Borrell també es té pendent la millora de l’estany dels Alous i del pantà de Vallvidrera. Des del Consorci del Parc de Collserola Josep Mascaró ha tret pit de la recuperació d’un espai amagat que fins ara estava en desús. També ha destacat que el recorregut de dos quilòmetres des de la Masia de Can Borrell serà un circuit on es pot apreciar gran part de la vegetació més característica de Collserola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem