1 moció institucional, 6 d'aprovades i 2 de rebutjades al ple municipal

La sessió plenària del mes de març a Sant Cugat ha durant més de 7 hores aquest 19 de març

1 moció institucional, 6 d'aprovades i 2 de rebutjades és el resultat del ple municipal de Sant Cugat del Vallès celebrat aquest dilluns, 19 de març.

Institucionalment s'ha acordat crear una nova ordenança per regular la mobilitat de bicicletes. D'aquesta manera, el consistori es compromet a redactar una nova ordenança amb l'objectiu d'establir normes d'ús de les bicicletes i conciliar la mobilitat a la via pública.

Pel que fa a les mocions dels diferents grups municipals, se n'han aprovat 6. D'una banda, Sant Cugat ha mostrat el seu suport als cantants de rap Valtonyc, Hasél i Elgio en defensa de la llibertat d'expressió. Una moció proposada per la CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC que s'ha aprovat amb el vot en contra de C's i PP.

També s'ha aprovat la moció en nom del Sindicat de llogaters/es de Sant Cugat del Vallès, presentada per ICV-EUiA, CUP-PC, ERC-MES i PSC, amb esmenes del grup DDeCAT-Demòcrates. Una moció que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, excepte el PP que s'ha abstingut, i també Cs s'ha abstingut en el punt 7.

La tercera moció aprovada ha estat la presentada per ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i PSC per revertir les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. Ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, excepte PP i C's que s'han abstingut.

Desincentivar la feminització de la precarietat i internalitzar el servei de neteja dels edificis municipals, a proposta de la CUP-PC i ERC-MES també s'ha aprovat amb els vots favorables de tots els partits a excepció del PP que hi ha votat en contra als punts 1 i 2. La resta de punts no s'han aprovat.

També s'ha aprovat la moció proposada per ERC-MES i ICV-EUiA de rebuig a la jutgessa Maria Elósegui Itzaso per les seves declaracions LGTBIfòbiques amb el suport de tots els grups municipals excepte el PP, que hi ha votat en contra, i C's que s'ha abstingut.

Finalment, s'ha aprovat la moció per tal de millorar la mobilitat i solucionar els problemes d'aparcament al barri de Can Magí. Una moció proposada per ERC-MES, de la qual s'han aprovat les esmenes presentades pel PDeCAT-Demòcrates amb els vots de tots els grups excepte PP i Cs, que s'han abstingut. El grup ERC-MES ha votat en contra en els punts de les esmenes 1, 2 i 3.

Pel que fa a les mocions rebutjades, aquestes han estat dues. Per una banda, la de Ciutadans de crear el Premi ciutat de Sant Cugat a empreses per les bones pràctiques en favor de la conciliació de la vida personal i laboral. Per altra banda, la del Partit Popular per garantir el dret a l'educació diferenciada.

Altres temes

Moment del ple municipal. FOTO: Artur Ribera

El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat provisionalment la modificació urbanística que converteix l'àmbit de Torre Negra en sol no urbanitzable amb l'objectiu d'evitar que Núñez i Navarro construeixi gairebé 3.000 pisos a l'entorn del Pi d'En Xandri. És la tercera modificació urbanística aprovada amb aquesta voluntat, després que la justícia hagi anul·lat les dues anteriors.

D'altra banda, el ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor del govern del PDeCAT, el regidor del PP i el regidor no adscrit, el tràmit urbanístic que permetrà la construcció de 250 pisos a l'avinguda del Pla del Vinyet a canvi de no construir una quarantena d'habitatges en una finca boscosa de 13,5 hectàrees del barri de Can Cortès (les Planes), a Collserola.

Pel que fa a la participació ciutadana, aquest ha estat àmpliament participat, amb temes des de les pilones fins a temes urbanístics, amb 13 intervencions.

Durant el ple, també, un regidor d'ERC ha estripat una foto del Rei en defensa de la llibertat d'expressió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem