Unes 200 persones recorden que fa dos anys que els Jordis estan empresonats

La concentració s'ha fet a la plaça de la Vila coincidint amb el 16 d'octubre per homenatjar Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Unes 200 persones s'han aplegat novament a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès per homenatjar els líders socials Jordi Sánchez i Jordi Cuixart aquest 16 d'octubre. Ho han fet coincidint amb el dia amb que es compleixen dos anys del seu empresonament, i durant la setmana en que es coneixia la sentència que els condemna a 9 anys de presó.

Un acte breu en el qual s'ha recordat tots els presos i que ha aplegat menys gent que en altres ocasions degut a les mobilitzacions que estan tenint lloc arreu del país i les Marxes per la Llibertat que han arrencat aquest mateix dimecres, tal com han apuntat des de l'organització.

Lectura del manifest durant la concentració. FOTO: Bernat Millet

Lectura del manifest durant la concentració. FOTO: Bernat Millet

Durant l'acte, s'ha fet lectura d'un manifest en el qual s'ha recordat que "fa dos anys que dura la injustícia, i dos dies que s'ha consumat", fent referència als jutges als quals han titllat "d'indignes", igual que "als polítics que els donen suport".

"Els ciutadans estem indignats, però també mobilitzats. La indignació no ens paralitza", han reivindicat, comprometent-se a treballar per la causa "d'una república digna i justa". "Una lluita per la democràcia", ha dit, i per "l'alliberrament nacional", definint la independència com a "eina per aconseguir un país més just".

De la mateixa manera, s'ha fet una reivindicació de la "defensa pacífica" de la causa, sent dignes "dels nostres presos i preses polítiques".

Durant l'acte, també s'ha fet una crida a participar de les Marxes per la llibertat, convidant els santcugatencs a sumar-se el divendres, dia 18, a les 8 del matí, amb la Marxa que arrencarà des del Parc de la Pollancreda. La concentració ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors.

inici de la marxa per tallar la rotonda de l'Hipòdrom. FOTO: Bernat Millet

inici de la marxa per tallar la rotonda de l'Hipòdrom. FOTO: Bernat Millet

Just després, membres del CDR han convocat els assistents a participar d'un tall reivindicatiu de la rotonda de l'Hipòdrom. Una cinquantena de persones s'han sumat a la convocatòria, i han tallat els carrers per accedir a aquest punt.

Més info: Una cinquantena de persones tallen la rotonda de l'Hipòdrom

 
Comentaris

Destaquem