3 mocions institucionals, 1 rebutjada i 2 de retirades al ple municipal

La sessió plenària corresponent al mes de desembre ha tingut una durada de dues hores i mitja

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès ha acordat tres mocions institucionalment, mentre que en rebutjava una altra i se'n retiraven dues de presentades pels diferents grups municipals en una sessió que ha tingut una durada de dues hores i mitja.

D'aquesta manera, com a mocions institucionals s'ha ratificat la declaració institucional de Sant Cugat en Emergència Climàtica, així com s'ha fet una declaració institucional amb motiu del dia 20 de novembre, Dia internacional sobre els drets de la infància, en commemoració del 30è aniversari de la convenció sobre els drets dels infants.

Més info: Sant Cugat, oficialment en emergència climàtica

Més info: El Ple Municipal reafirma el seu compromís amb els drets dels infants

Igualment, ha esdevingut institucional la moció presentada pel grup de Ciutadans perquè l'àrea d'atraccions de la Festa Major de Sant Cugat reservi unes hores sense sorolls ni llums per a facilitar la participació plena d'infants, joves i adults amb trastorn de l'espectre autista.

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, s'ha rebutjat la proposta de Junts per Sant Cugat de suport a la internacionalització per als agents econòmics, acadèmics, culturals i esportius de Sant Cugat, amb els vots en contra de l'equip de govern i l'abstenció de Ciutadans.

D'altra banda, Junts per Sant Cugat ha retirat la seva moció en defensa de la llengua catalana, i també la que instava la tinència d'alcaldia de Transparència a protegir la veritat i la correcció institucional de les comunicacions públiques dels electes municipals.

Més temes tractats durant el ple

Durant la sessió plenària del mes de desembre el govern ha aprovat l'increment de l'IBI amb crítiques de l'oposició, així com l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, amb l'oposició en contra. A més, el Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat un dels darrers tràmits urbanístics per poder tirar endavant el projecte de Biblioteca Central al Parc de Ramon Barnils.

Més info: El govern aprova l'increment d'IBI amb crítiques de l'oposició

Més info: Sant Cugat s'adhereix a l'Associació per l'Aigua Pública, amb l'oposició en contra

Més info: La Biblioteca Central es transforma en un nou espai cultural

El Tribut Metropolità a l'audiència pública del ple municipal del mes de desembre a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

El Tribut Metropolità a l'audiència pública del ple municipal del mes de desembre a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

Audiència pública

Pel que fa a l'audiència pública del ple, que s'ha iniciat puntualment a les 20 hores, i s'ha allargat durant una hora i mitja, parlant de temes com el Tribut Metropolità, l'Escola Catalunya, Fridays for Future, o La Mirada, entre altres.

Més info: Tribut metropolità, centres educatius i més a l'audiència pública del ple

Més informació
 
Comentaris

Destaquem