El govern aprova l'increment d'IBI amb crítiques de l'oposició

L'IBI a Sant Cugat augmentarà un 2,9% l'any 2020

El govern d'ERC-MES, PSC i CUP ja ha aprovat l'increment d'un 2,9% de l'IBI. Així, el Ple Municipal ha donat llum verda aquest 16 de desembre a les Ordenances Fiscals per l'any 2020, amb els vots a favor del govern i el rebuig de Junts per Sant Cugat i Ciutadans. Segons va explicar el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, suposarà un augment d'entre 25 i 30 euros pels "immobles mitjans".

Més info: Soler, tinent d'alcaldia d'Hisenda: "L'increment de l'IBI no és excessiu"

Pere Soler ha explicat que el motiu de l'augment de l'IBI és "mantenir l'equilibri financer de l'Ajuntament i tenir una millora en la prestació de serveis, sobretot en serveis socials i dirigit a les famílies i persones que ho estan passant malament". Ha quantificat l'increment d'ingressos de l'Ajuntament per l'augment de l'IBI en 1,2 milions d'euros.

D'altra banda, al resta d'impostos, taxes i preus municipals es mantenen com l'any anterior, així com també les bonificacions i subvencions. Un dels motius, segons va explicar el tinent d'alcalde d'Economia, és que no havien tingut temps d'afrontar una canvi més profund de les Ordenances.

 

Carles Brugarolas: "La situació econòmica no és la idònia per un escenari d'increment fiscal"

"L'IBI no s'hauria de tocar", ha reivindicat el regidor de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas, que ha qualificat d'inoportú l'increment d'un 2,9% per l'any 2020. Inoportú, ha explicat, perquè "coincideix amb el nou Tribut Metropolità, amb un escenari d'incertesa sobre l'economia i unes probables retallades de l'Administració Central de l'Estat". "Alerta perquè la situació econòmica no és la idònia per un escenari d'increment fiscal", ha insistit.

Més info: S'acosta una crisi econòmica a Sant Cugat?

Sobre l'IBI, també ha criticat que s'augmenti de la mateixa manera als propietaris d'un immoble residencial que a grans propietaris d'oficines o centres comercials. Pere Soler ha contestat que el 80% del que es recapta de l'IBI prové d'usos residencials i, per aquest motiu, no han valorat un increment diferenciat en aquest sentit.

Brugarolas ha reclamat a l'equip de govern que faci "més amb menys" i millori la seva eficiència. "Estem davant d'un equip de govern i una estructura directiva molt més cara", ha assegurat també el regidor de Junts per Sant Cugat.

Sergio Blázquez: "Augment indiscriminat de l'IBI"

El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha mostrat igualment el seu rebuig a l'increment de l'IBI i ha assegurat que la proposta de la seva formació era una rebaixa del 5%: "Era plenament assumible". Una declaració que el tinent d'alcaldia d'Hisenda ha qualificat de poc responsable: "Menys impostos i més serveis, no pot ser".

Sergio Blázquez ha lamentat aquest "augment indiscriminat de l'IBI, al qual se li ha de sumar el nou Tribut Metropolità. que repercuteix als mateixos pagadors de l'IBI". "La clau és fer-ho millor amb els mateixos recursos", ha demanat el regidor de Ciutadans.

A més, també ha lamentat que el govern municipal no hagi fet una modificació més profunda de les Ordenances i ha proposat, entre altres, més bonificació de l'IBI per les famílies nombroses amb menys recursos o descomptes pels comerços en alguns impostos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem