47 entitats del municipi firmen el pacte santcugatenc pel referèndum

Unes 250 persones han assistit a la signatura del pacte

La sala de plens de l'ajuntament de Sant Cugat s'ha quedat petita per acollir, aquest dilluns, 29 de maig, l'acte del pacte santcugatenc pel referèndum. 47 entitats del municipi, entre les quals també hi havia partits polítics, s'han adherit al text que aposta per convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

El pacte ha tingut de president d'honor l'actor Jaume Pla qui ha destacat que "la societat catalana ha escollit el camí de la democràcia" i que "Catalunya ha de forjar el seu propi destí. Pla també ha subratllat que cal acatar el resultat del referèndum, però també tenint en compte l'opció menys votada.

De la seva banda, Francesc Salvador, secretari del Pacte Santcugatenc pel Referèndum, ha destacat que el "80% dels catalans estan d'acord amb el referèndum, mai hi havia hagut un consens tan gran", Salvador també ha afegit que el pacte "no és una signatura, sinó un compromís". "Posar-mos al servei d'aquest país", ha conclòs.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tancat els parlaments. Conesa ha volgut agrair a les entitats signants el seu gest. "Aquesta és una causa, justa, legítima, tard o d'hora haurem d'exercir la nostra llibertat". Conesa ha destacat també que "la nostra causa no és en contra de ningú. És per construir de manera col·lectiva, tenim davant l'oportunitat de ser un poble lliure". Conesa s'ha acabat el discurs mostrant-se contundent. "Tot aquell que es consideri demòcrata, ha d'estar a favor de què el poble català pugui votar".



En paral·lel això, sobre si poden arribar represàlies per part de l'Estat per al celebració d'aquest acte Conesa s'ha mostrat segura. "Aquest és un procés democràtic, al pacte se celebra a instàncies de Parlament de Catalunya. Avui hem celebrat aquesta reunió on es representa la ciutadania de Sant Cugat que és a la sala de plens. És normal i democràtic, no estem reivindicant res contrari al marc legislatiu, que en definitiva és exercir el dret d'autodeterminació dels pobles. Seguirem amb aquesta idea que és que la ciutadania pugui manifestar-se i ho ha de fer a través del vot".



L'acte ha conclòs amb una emotiva interpretació de l'himne nacional de Catalunya, Els segadors.

Mireu les fotos 

Les entitats que s'han adherit al pacte

Pla i Conesa signant FOTO: Artur Ribera

Arquitectes per Catalunya; Associación Multicultural;  Assemblea de Joves Independentistes Sant Cugat;  Associació Amics del Teatre-Casino La Floresta;  Associació Amics de Pedra i Sang;  Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix; Associació de Municipis per la Independència; Associació de Veïns La Rabassa del Pi de Can Borrull;  Associació Orquestra Sant Cugat;  Associació Salvem el Teatre El Molino;  Ateneu Santcugaten-Centre Cívic Sant Cugat;  Aula de So – Associació Musical;  Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat ; Bastoners de Sant Cugat;  Camerata Sant Cugat; Casal d’Avis de Valldoreix;  Castellers de Sant Cugat; Celler de Llibres; Cercle Podem Sant Cugat;  Club Muntanyenc Sant Cugat;  CUP Sant Cugat;  Demòcrates de Catalunya-Sant Cugat;  Diables de Sant Cugat;  Esbart Sant Cugat; Esquerra Republicana de Catalunya – Agrupació Local a Sant Cugat; Fundació Cabanas-Casa Museu Cal Gerrer;  Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra;  Grup de Teatre Espiral; Grup Mediterrània; Iniciativa per Catalunya els Verds-Sant Cugat;  Joventuts Musicals de Sant Cugat;  Joventut Nacionalista de Catalunya-Sant Cugat;  Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya- Sant Cugat;  Joves Demòcrates de Catalunya de Sant Cugat;  La Unió Santcugatenca;  Moviment d’Esquerres de Sant Cugat;  MUSICAR SCCL; Òmnium Cultural-Sant Cugat;  Partit dels Pensionistes en Acció;  Partit Demòcrata Europeu Català-Sant Cugat;  Penya Regalèssia;  Plataforma per la Llengua Sant Cugat; Sant Cugat per la Independència ANC- Sant Cugat;  Solidaritat per la Indepèndencia – Sant Cugat; TOT Sant Cugat; Entitat Sardanista de Sant Cugat del Vallès i  Geganters de Sant Cugat. 

Camerata Sant Cugat ha posat la nota musical FOTO: Artur Ribera
 
Comentaris

Destaquem