8 mocions aprovades, 1 rebutjada i 2 retirades

El ple d'aquest dilluns, 19 d'octubre

El ple d'aquest octubre ha començat com sempre a dos quarts de 7 del vespre amb el torn de participació ciutadana. Un torn que només ha tingut dues peticions de paraules, una de les quals era per mostrar el desacord d'un col·lectiu de veïns amb la publicitat de l'espectacle del Teatre-Auditori The Hole 1.

Abans del torn de les mocions, el Ple ha acordat la creació d'un comissionat del Monestir de Sant Cugat i ha fet un altre canvi al seu organigrama

En el torn de les mocions hi ha hagut més acord que desacords entre els grups municipals, d'aquesta manera s'han aprovat 8 mocions, 3 d'institucionals; se n'ha rebutjat una d'ICV-EUiA, que volia declarar Sant Cugat ciutat contrària al TTIP; i se n'han retirat 2, una del PSC per no judicialitzar la política i una d'ERC-MES per declarar Sant Cugat ciutat amiga de la gent gran.

Pel que fa a les mocions aprovades, el Ple ha tirat endavant una moció institucional que establirà un pla per protegir el col·lectiu de desocupats majors de 55 anys. També han esdevingut institucionals tres mocions més, una per crear una taula de mobilitat i fer seguiment del pla de mobilitat, l'altra per crear una xarxa de cartelleres destinada a la publicitat de les entitats.  La proposta de Ciutadans perquè el telèfon 010 sigui gratuït també ha tingut el suport de tots els grups. 

Amb més discussió s'han aprovat les dues mocions d'àmbit nacional: la proposta d'ERC-MES perquè s'anul·li el judici al president Companys i la proposta de CiU per donar suport als encausats pel 9N.

També s'ha aprovat una moció per augmentar la vigilància policial a Valldoreix quan s'augmenti la plantilla i una moció de la CUP a instàncies de la PAH. El col·lectiu ha demanat al Ple el suport per una nova llei reguladora del dret a l'habitatge.

En aquest ple també s'ha debatut sobre la possibilitat d'abaixar l'IBI i s'han aprovat les presidències dels consells de barri. 

Mireu les fotografies de la sessió plenària. 

La regidora d'Educació, el regidor d'Esports i el portaveu de Ciutadans menjant caramels abans del ple. FOTO: Artur Ribera
 
Comentaris

Destaquem