Absolt el jove santcugatenc detingut en les protestes per la sentència

El Guillem va ser detingut durant les protestes per la sentència del 2019, quan estava assentat a terra i va ser reduït per diversos policies

El Jutge de Menors de Barcelona ha absolt el jove santcugatenc detingut a les protestes per la sentència del procés durant l'octubre de 2019. Estava acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat amb instrument perillós i la Fiscalia li demanava un any de llibertat vigilada. Les imatges de la detenció del Guillem, reduït per una desena de policies nacionals mentre seia a terra amb una dessuadora taronja, van generar molta polèmica.

Més info: Un santcugatenc entre els detinguts a les manifestacions a Barcelona

"No podem fer altra cosa que alegrar-nos per aquesta victòria, si bé ens mantenim fermes en l'absurditat del procediment i denunciar l'ús de la violència utiltizada durant la detenció d'en Guillem", expliquen des del Grup de Suport al jove santcugatenc.

Des del col·lectiu d'advoats que han portat el cas del Guillem, Alerta Solidària, destaquen que l'absolució es deu al fet que "l'única prova que tenen és la declaració dels agents del Cos Nacional de Policia". Tot i el resultat final, denuncien la durada del procedimen (un any i mig) i el fet que el Ministeri Fiscal mantenia l'acusació i les mesures cautelars.

Denúncia a la policia

El Guillem va presentar una denúncia contra els policies que van efectuar la seva detenció "per la violència utilitzada". La denúncia va ser inadmesa, però va presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, que ha estat admès. ara, s'està pendent de la decisió del tribunal.

Més info: El santcugatenc detingut a Barcelona es querella contra la policia per maltractaments

"Som conscients que això va per llarg i que a la policia mai se la condemna, per més evidents que siguin els seus delictes. Però no ens rendim. Seguim i seguirem denunciant la impunitat policial i l'arbitrarietat de la causa", afegeixen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem