Absolts els santcugatencs que es van protestar al Tribunal Superior de Justícia

Els santcugatencs van participar en una protesta a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2018

L'Audiència de Barcelona ha abosolt les dotze persones que van protestar a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 23 de febrer de 2018, en el marc d'unes mobilitzacions independentistes en suport als presos polítics. Entre els encausats, acusats de desordres públics, desobediència i resistència greu; hi havia dos santcugatencs.

Durant la protesta, alguns dels participants van bloquejar l'entrada al tribunal, seient a les escales i, en algun cas, encadenant-se. Segons la sentència judicial, la protesta "no és punible en tant entra dins la llibertat d'expressió". A més, apunta que la resposta a l'acció dels Mossos per part dels manifestants va ser de "resistència passiva sense violència", cosa que "no permet se castigada per l'ordenament".

Més info: Comença el judici contra els dos santcugatencs que es van encadenar al TSJC

La Fiscalia era l'única acusació i demanava 2,5 anys de presó per un delicte de desordres públics per a onze dels acusats i 1 any de presó per a dos més per desobediència i resistència greu a l'autoritat.

El judici es va celebrar els dies 5 i 6 de febrer de 2020 i els encausats van denunciar l'actitud de la Fiscalia, que consideraven com "una repressió política" i una "criminalització" del dret a la protesta. A més, van reivindicar el seu dret a la "protesta pacífica".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem