L'acte institucional pel 25-N abordarà les cures i les agressions sexuals

A Sant Cugat les activitats pel Dia contra les violències masclistes 2022 duren del 8 al 30 de novembre

El Celler Modernista acollirà divendres 25 de novembre a les 12 h l'acte institucional del 25-N en el marc dels actes pel Dia contra les violències masclistes 2022, que a Sant Cugat van començar el dia 8 i s'allarguen fins al 30.

El programa d’activitats entorn del 25-N d’enguany porta com a lema  “Posem les cures al centre”, amb l’objectiu de posar el focus en el fet que els treballs de cures i de la llar "continuen sent tasques feminitzades, socialment infravalorades i, sovint, remunerades precàriament".

Per revertir aquesta situació, des de l'Ajuntament defensen que cal un model de societat en què els serveis de cura "ocupin una posició central en tots els nivells de vida". Un model en què la cura sigui la prioritat, no només en l’esfera domèstica, sinó en totes (en la família, en la comunitat i en tot el planeta), de manera que es pugui assolir "una vida plena i un món sostenible, feminista, antiracista i ecologista".

A més, el manifest, presentat durant el ple municipal de dilluns 21 de novembre, posa el focus en les agressions sexuals, que defensa són "les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades", allunyant-se dels tòpics i visibilitzant els diversos espais i formes com es poden patir.

Més info: Sant Cugat se centra en les agressions sexuals pel Dia contra la Violència vers les Dones  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem