L'Ajuntament, preparat per iniciar la remunicipalització de l'aigua

Segons el govern municipal, la gestió municipal de l'aigua és la manera "més eficient i sostenible" de prestar el servei

L'Ajuntament de Sant Cugat ho té tot a punt per iniciar els tràmits per la remunicipalització de l'aigua. La voluntat és internalitzar la gestió del servei abans de maig de 2021, quan acaba la pròrroga del amb Sorea. "Anem molt justos de temps, però ho intentarem. Tenim la voluntat ferma de fer-ho", ha explicat la tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente.

El Consistori ja ha rebut l'informe sobre la viabilitat de prestar el servei de la gestió de l'aigua de manera municipal. "Ens senyala que la forma més eficient i sostenible és la gestió directa", ha assegurat Llorente. El govern també té els informes i estudis tècnics per tal d'afrontar el procés d'internalització, que ara s'ha de posar en marxa.

Tot i que encara està per definiri, a hores d'ara el govern municipal aposta ara mateix per crear una empresa pública independent per gestionar el servei d'abastiment d'aigua al municipi. També s'haurà d'abordar com es passen els actuals treballadors de Sorea a l'Ajuntament, entre altres aspectes a treballar.

El servei de l'aigua

Actualment, la gestió del servei de l'aigua a Sant Cugat està en mans de Sorea, amb un contracte iniciat el 1974 i que finalitzarà el 2021, després d'una pròrroga de dos anys aprovada el 2019. Al mandat passat, el Ple Municipal es va comprometre a estudiar l'impacte que tindria la remunicipalització del servei i que fos l'Ajuntament qui el gestionés.

El govern d'ERC, PSC i CUP es va fixar com una de les prioritats municipalitzar el servei i van criticar la dilació de l'anterior govern del PDeCAT en aquest procés. Lourdes Llorente ha reiterat en més d'una ocasió que és important "recuperar el control democràtic d'un servei bàsic" per tenir un "control democràtic" de la gestió que eviti situacions d'exclusió o talls a famílies vulnerables.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem