La CUP-PC demana "accelerar" el procés per remunicipalitzar el servei de l'aigua

El 2015 l'Ajuntament de Sant Cugat es va comprometre a estudiar la remunicipalització de la gestió de l'aigua a Sant Cugat, concedida a Sorea fins al 2019

La CUP-PC ha demanat "accelerar" el procés per remunicipalitzar la gestió de l'aigua a Sant Cugat del Vallès i ha criticat la "desídia" del govern municipal per avançar en aquesta qüestió. Fa tres anys, el Ple Municipal de Sant Cugat es va comprometre a estudiar la remunicipalització d'aquest servei, ja que el 2019 acaba la concessió a l'empresa Sorea.

La formació anticapitalista ha denunciat que la comissió d'estudi s'hagi reunit només  quatre vegades en tres anys, quan es va acordar que les trobades fossin mensuals. A més, ha assenyalat que el procés està sent "lent i opac" per la "falta de control públic de l'Ajuntament a Sorea". "Ens ha costat tres anys tenir una mínima informació, és inadmissible", ha criticat la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert.

"És necessari sentar les bases per la remunicipalització", ha insistit Gibert. En aquest sentit, ha proposat que un membre de la CUP presideixi la comissió sobre la remunicipalització de l'aigua i que la primera mesura hauria de ser una audiència pública per informar als santcugatencs i santcugatenques sobre el debat. "Estem convençuts que la factura de l'aigua baixaria", ha afirmat la cupaire.

A més, des de la CUP-PC critiquen "l'increment de publicitat de Sorea en espais públics" a través de patrocinis a l'Ajuntament de Sant Cugat. "Són diners que acaben sortint de la factura dels consumidors", ha assenyalat. Tot i això, lamenten que no se'ls hi ha facilitat la informació necessària per poder constatar amb documents que la factura de l'aigua baixaria amb una gestió pública.

Tot i que el contracte acaba a finals de 2019, des de la CUP-PC creuen que si es comença a treballar "imminenment", es podria assolir la remunicipalització a partir de 2020. Una de les qüestions complicades, detallen, serà el balanç final entre les inversions fetes de Sorea a Sant Cugat i els diners que percebia. Segons els cupaires, una auditoria assenyala que el balanç entre el 2009 i el 2015 beneficiaria l'ajuntament de Sant Cugat en un milió d'euros, mentre que una altra auditoria fixa una quantitat favorable a Sorea de 500.000 euros entre el 2012 i el 2015.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem