Noves declaracions de l'excònsol finlandès de Sant Cugat, cessat pel govern espanyol

El santcugatenc explica que encara no li han donat "cap motiu" pel seu cessament des de Madrid

Albert Ginjaume, fins ara cònsol honorífic de Finlàndia a Barcelona, ha sigut cessat del seu càrrec a tots els efectes aquest dimecres 28 de febrer per ordre del ministeri d'Assumptes Exteriors espanyol. Resident a Sant Cugat, el qui va ser cònsol durant nou anys, declara a l'ACN que aquesta mesura respon a una "caça de bruixes". Ha admès que existeix "una selecció de gent que pot ser simpatitzant amb un moviment i que no té la mateixa manera de pensar que el govern central" i que aquest, si pot, els fa "sortir d'escena".


El santcugatenc explica que tot i els nombrosos intents de rebre una explicació per part de l'Ambaixada de Finlàndia, no li han donat encara "cap motiu" i, en definitiva "m'han dit que ve perquè el ministeri d'Afers Exteriors espanyol els ho va demanar". No obstant això, ha declarat que l'ambaixada i el ministeri d'Exteriors de Finlàndia l'han "trucat personalment dient que senten molt la destitució i que han mirat d'evitar-la".

Ginjaume ha explicat que no ha sigut possible per part del ministeri finlandès evitar el cessament a causa de la Convenció de Viena, de la que són signants tant Espanya com Finlàndia, i que permet a qualsevol dels països receptors que hi participin, cessar un diplomàtic "pel simple fet que vulgui cessar-lo". D'altra banda, l'excònsol admet que ha rebut mostres de suport també de ciutadans finlandesos a Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem