Destituït el cònsol de Finlàndia per reunir-se amb l'alcaldessa de Sant Cugat

"No és normal", denuncia l'alcaldessa

El cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, ha estat destituït a petició del govern espanyol per haver convidat a un acte a l'alcaldessa de Sant Cugat. La destitució, avançada per 'El Nacional', s'ha produït arran d'una sol·licitud del govern espanyol en la qual demanava la destitució del cònsol perquè "està actuant d’una manera inapropiada per al seu càrrec".

Segons el digital, la destitució de Ginjaume estaria relacionada amb el fet que va convidar la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a Barcelona. El ministeri d'afers exteriors espanyol no hauria vist amb bons ulls que s'hi convidés l'alcaldessa d'un municipi que forma part de l'Associació de Municipis per la Independència, com és el cas de Sant Cugat.

La resposta de l'alcaldessa

Mercè Conesa ha contestat la notícia a través d'un missatge a Twitter: "L’1 febrer vaig atendre la invitació del cos consular de Barcelona per parlar de la funció de la Diputació de Barcelona. La reunió es desenvolupà en un clima d’absoluta normalitat. No és normal el vet que exerceix el Ministeri d'Exteriors".

"M’he presentat a unes eleccions i represento institucions democràtiques", ha afegit l'alcaldessa de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem