L'alcaldessa carrega contra l'anterior govern en el ple d'estat de la ciutat

L'alcaldessa de Sant Cugat ha dit en el seu discurs que la gestió "en els darrers anys de govern de CiU s’havia abandonat i deixat a la seva sort" i que "no hi havia direcció política"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha criticat l'herència política del govern anterior quan va entrar a governar l'Ajuntament de Sant Cugat el juny del 2019, ho ha manifestat Ingla en el ple de l'estat de la ciutat, celebrat aquest dilluns 27 de setembre. En aquest sentit, l'alcaldessa ha posat tres exemples. "Vaig haver d'entomar tres temes que afectaven d'una manera greu al funcionament de l'Ajuntament: la continuïtat de serveis municipals sense contracte, la paralització de molts processos de selecció i contractació de personal, i també el retard en l'atorgament de les llicències d'obres", ha emfatitzat en el seu discurs inicial. 

D'aquesta manera, Ingla ha dit que no hi havia "direcció política" i mentre es va deixar la ciutat aturada en molts àmbits i serveis fonamenta'ls", però que si que es feia una "gran política d'aparador per enlluernar i presumir d'allò que no es tenia". Amb això, Ingla ha volgut deixar constància d'algunes de les accions que s'han fet des del seu govern per revertir la situació. "Ens hem arremangat i s'han dedicat moltes hores i energia per redreçar la situació. Dos anys després del canvi de Govern puc dir amb rotunditat que gairebé ho hem aconseguit" i ha explicat en quins serveis s'han tirat endavant els contractes caducats, a més que s'han contractat 222 persones per millorar la gestió de l'Ajuntament i que s'ha tirat un pal de llicències per desencadellar el problema de l'atorgació de llicències urbanístiques. 

En paral·lel, Ingla ha destacat la pandèmia ha marcat part d'aquest mandat. "Ens vam trobar amb enormes dificultats a l’hora de començar l’actual mandat. A part de posar remei a la desorganització de l’Ajuntament, hem hagut de gestionar una pandèmia que ha afectat d’una forma devastadora moltes famílies, ha malmès l’economia de comerços i empreses i ha portat al límit els Serveis Socials".

El futur de Sant Cugat

Amb tot Ingla ha lloat la ciutat de Sant Cugat i ha dit que ha de liderar els reptes que es presentin en el futur, però ha criticat alguns dels aspectes. "El municipi ha avançat i crescut molt en els últims 20 anys, però en els darrers temps no s'ha adaptat ni ha posat les bases per afrontar els reptes socials, econòmics, ambientals, tecnològics, relacionats i d'hàbits i costums de la població amb què es troben les ciutats que conformen les grans àrees metropolitanes del món". A més, també ha destacat el problema de l'habitatge que diu que afecta molts joves."El nostre jovent no té accés a un habitatge assequible d’acord amb els seus ingressos i ha de marxar del municipi per emancipar-se. Una situació que també afecta famílies i persones grans. D’aquesta situació, no en podem estar gens orgullosos i no se l’hi ha prestat prou atenció ni polítiques públiques."

L'alcaldessa també ha destacat una sèrie d'inversions i equipaments que es portaran a terme pròximament.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem