Amnistia Internacional lamenta "algunes declaracions" fetes al ple sobre immigració

L'entitat alerta que es van difondre "imatges negatives sobre la immigració" que poden contribuir "a un clima d'hostilitat" cap a certs col·lectius

La delegació local d'Amnistia Internacional Catalunya alerta que durant el Ple Municipal de febrer es van fer "algunes declaracions" que difonen "imatges negatives sobre la immigració" que poden contribuir a un "clima d'hostilitat" cap a certs col·lectius i a la "vulneració dels seus drets humans". En un comunicat, l'entitat recorda que les autoritats tenen l'obligació de no estendre discursos discriminatoris contra individus o col·lectius, segons el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i la Convenció per a l'Eliminació de la Discriminació Racial. 

Per a Amnistia Internacional, durant la sessió plenària es van estendre discursos "basats en prejudicis" que contribueixen a l'extensió del racisme i la xenofòbia a la societat. També reiteren que els drets humans "no són privilegis d'uns pocs" i que el racisme "és un atac contra la universalitat d'aquests drets". 

Més info: L'oposició en bloc i ERC titllen de partidista la proposta sobre immigració de Junts

Per últim, l'entitat fa una crida perquè les autoritats municipals promoguin polítiques adreçades a eliminar la discriminació en tots els seus àmbits i a promoure l'entesa i la tolerància. 

Què es va dir al ple?

Junts es va quedar sol en la defensa de la defensa de la moció que demanava el traspàs de les competències en immigració per part del govern espanyol a la Generalitat i la posada en marxa d'un model de "drets i deures" que no posi "en risc" els serveis públics davant "els fluxos ingents i desproporcionats" d'immigrants durant els darrers 20 anys. Així ho va defensar la regidora de multiculturalitat, Carme Ardid. 

Un text que va rebre el vot negatiu de l'oposició en bloc i també d'ERC, el soci de govern de Junts, que van titllar de "partidista" la proposta sobre immigració dels juntaires. De fet, ERC va acusar Junts de posar sobre la taula el tema de la immigració arran de la irrupció a la política catalana del partit Aliança Catalana i l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. Un paral·lelisme amb el partit d'Orriols que també va fer servir el regidor del PP Alfredo Bergua, que va assegurar que Junts "té por electoralment" d'Aliança Catalana. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem