ANC i Òmnium escalfen motors per la Diada a Sant Cugat

Els santcugatencs tenen un tram assignat a la manifestació independentista de Barcelona de l'11 de setembre

Les entitats sobiranistes han tornat a organitzar una mobilització independentista per la Diada Nacional de Catalunya del pròxim 11 de setembre. Cinc manifestacions simultànies a Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona en el primer 11S amb un "Parlament amb majoria independentista i el Govern de la Generalitat amb un mandat i un compromís inequívocs per la independència". Des de les seccions santcugatenques de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural ja fa setmanes que escalfen motors per jornada.

Com cada any, les samarretes seran un dels distintius de la mobilització independentista de l'11 de setembre. Des del 22 d'agost, es poden adquirir a la seu de l'ANC de Sant Cugat, que està oberta diàriament des de les 18 a les 20 hores. També es podran comprar a les paradetes de l'entitat a la plaça d'Octavià els dies 3,4,9 i 10 de setembre i el dissabte 10 de setembre a la tarda a la plaça de l'estació.

Els santcugatencs, a l'Arc de Triomf

Els Castellers de Sant Cugat i els Geganters de Sant Cugat han participat de les diferents edicions FOTO: Àgata Guinó

Com en les últimes manifestacions a Barcelona, les entitats independentistes han dividit el recorregut en trams, que assignen a territoris diferents, per garantir que tot quedi ple. Enguany, a Sant Cugat li ha tocat el número 38, situat a l'Arc de Triomf.

L'ANC Sant Cugat i Òmnium Cultural facilitaran autocars per a tots aquells que es vulguin traslladar a la capital catalana amb aquest mitjà de transport. Cal reservar la plaça quan abans millor enviant un correu electrònic indicant un nom, el número de places i un telèfon de contacte. Els Castellers de Sant Cugat ja han confirmat la seva presència, un any més, al tram santcugatenc.

Inscriu-te a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona aquí.

Caminant a Barcelona

Una de les novetats d'enguany és que l'ANC i Òmnium han organitzat una caminada des de Sant Cugat fins a Barcelona per l'11 de setembre. Un recorregut fins al tram 38, on s'ubicaran totes les persones del Vallès Occidental que vulguin participar en la manifestació per a la República Catalana. De fet, van fer un assaig el passat 13 d'agost.

El recorregut s'iniciarà al matí a l'hípica Can Calders, passant pel Turó de la Magarola i entrant a Barcelona per Sant Genís dels Agudells. Després s'haurà de creuar una bona part de la ciutat, ja que el tram 38 s'ubica al Passeig de Lluís Companys, entre l'Arc de Triomf i la porta d'entrada del Parc de la Ciutadella. En total, 4 hores de recorregut.

"Altres anys s'havia comentat de fer, però no s'havia arribat a fer mai. Aquest cop serà la primera vegada", explica Josep Lliberia, membre del secretariat de l'ANC i de la junta d'Òmnium. Lliberia és una de les persones que aquest dissabte, 13 d'agost, ha fet l'assaig del recorregut, juntament amb altres membres de les dues delegacions locals.

Com funcionarà la Diada

L'ANC explica pas per pas què es farà a les manifestacions independentistes de la Diada:

  • A les 17.14 hores: les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció
  • Es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental
  • Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l’efecte d’un batec al ritme de la música
  • Tot seguit, farà l’acció Berga. Després, Salt, Tarragona i Barcelona
  • Un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar els punts alhora
  • En aquell moment, colles castelleres construiran uns pilars, simbolitzant els valors que fonamenten la República Catalana.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem