ANC, Òmnium i el CDR criden novament a la mobilització ciutadana pacífica

Ambdues entitats i el comitè de defensa de la república local condemnen la presó sense fiança per als seus líders nacionals

L'Assemblea Nacional Catalana de Sant Cugat, Òmnium Sant Cugat i el Comitè de Defensa de la República criden la ciutadania a mobilitzar-se aquest dimarts, 17 d'octubre, davant la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela d'enviar a presó sense fiança al president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart aquest dilluns, dia 16.

Per aquest motiu, s'han convocat aturades a les 12 hores aquest dimarts davant dels llocs de treball i els ajuntaments. L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix s'han sumat a la convocatòria per les dotze del migdia. A la tarda s'ha convocat una marxa a Barcelona, que sortirà a les vuit del vespre del passeig de Gràcia amb Diagonal i acabarà a Francesc Macià. Per a la concentració de la tarda, el CDR crida els santcugatencs a trobar-se a les 17.30 hores a la plaça d'Octavià a les 17.30 hores per baixar a Barcelona.

Igualment, el Comitè també ha cridat a concentrar-se el dimecres, dia 18, a les 19 hores a la plaça de la Vila, on se celebrarà una assemblea.

La convocatòria ha arribat després de conèixer la decisió de l'Audiència Nacional respecte els dos líders de les entitats sobiranistes. Josep Lliberia, coordinador de la secció local de l'ANC Sant Cugat ha volgut mostrar el "suport absolut" a tots dos. Ho ha fet lamentant que s'estigui "privant de llibertat a dues persones, en ple segle XXI, amb un argument de democràcia", quan, com ha reiterat, "la realitat és que a Espanya, ara mateix, tornen a haver-hi presos polítics".

Davant d'aquest fet, Lliberia ha apel·lat a Europa. "El que no sabem és què n'ha de dir d'això Europa ara. Si tornarà a girar la cara de nou...". En aquest sentit, ha afirmat que si això passa, "potser hem de començar a pensar que aquesta no és la nostra Europa i no ens representa".

Per la seva banda, Lluís Bonet també ha lamentat aquesta mesura de l'Audiència Nacional. "Tornem a tenir presos polítics. Dues persones que no han delinquit, no han matat a ningú... som pacífics, som entitats que hem treballat per la cultura", ha afirmat. Igualment, s'ha mostrat a l'expectativa davant la reacció d'Europa davant d'aquesta situació.

Bonet ha reivindicat a participar de les concentracions i aturades previstes per aquest dimarts, de manera pacífica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem