Antifrau investiga presumptes irregularitats a l'EMD de Valldoreix

La CUP va portar a l'Oficina Antifrau diferents actuacions del govern de Valldoreix

L'Oficina Antifrau ha obert una investigació per presumptes irregularitats a l'EMD de Valldoreix, segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat el TOT. L'origen és una denúncia de la CUP, l'Associació Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix i Gent per Valldoreix contra el govern de Junts per Valldoreix. Antifrau ha pres en consideració la denúncia i ho investigarà. Ferran Margineda, vocal de la CUP a l'EMD, parla "d'irregularitats flagrants" en diverses actuacions del govern valldoreixenc. El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, no farà declaracions fins que finalitzi el treball d'Antifrau.

Les tres presumptes irregularitats

Margineda ha detallat les tres situacions que van portar a Antifrau i que s'investigaran. Per una banda, hi ha el canvi d'organigrama de l'EMD que va executar el president, Josep Puig: "Es van carregar la figura del cap d’Urbanisme, que era molesta pel president. El problema és que es va fer via decret. I els organigrames d’una administració pública s'han de fer amb un acord del ple".

El segon cas que denuncia el vocal de la CUP va ser la contractació dels serveis jurídics: "Es va fer una licitació sense convidar l'oposició a l’obertura de sobres i en el procés de licitació. L’advocat de tota la vida es va presentar al concurs per optar a un contracte de 3 anys, per 40.000 euros l’any, i va guanyar. Després vam veure que la puntuació de la seva memòria tècnica era baixa, però l’explicativa era excessivament a l’alça".

I el tercer cas, que va provocar molta polèmica a la Junta de Veïns entre govern i oposició, va ser la revisió del sou d'una tècnica de l'EMD en un ple, quan la mateixa tècnica exercia de secretarària-interventora de manera provisional. Una actuació que en aquell moment Margineda va qualificar "del tot irregular" i el govern va acabar retirant. La vicepresidenta de l'EMD, Susanna Herrada, va demanar disculpes per aquest fet: "Si ens hem equivocat i no ho vam fer prou bé, demanem disculpes".

Més info: Trencadissa entre l'oposició i el govern de Valldoreix

Ferran Margineda: "Quan no hi ha un control estricte de l’acció de govern, és una casa de barrets"

Aquests fets van coincidir quan la tècnica en qüestió exercia de secretària temporal, a l'espera de l'arribada del secretari-interventor definitiu. "En els 9 mesos de secretària provisional, van passart moltes coses que no haurien de passar", assegura Margineda, que assegura que el nou secretari ha hagut de "tapar molts forats". "Quan no hi ha un control estricte de l’acció de govern, és una casa de barrets", afegeix. Segons el vocal de la CUP, el nou secretari va obligar a fer marxa enrere en aquestes tres actuacions.

Per aquest motiu, Margineda no creu que aquests fets arribin a la fiscalia, però si espera una reprovació de l'Oficina Antifrau. "La reprovació, èticament, ja és molt greu", reflexiona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem