S'aprova el conveni per construir Ragull Centre i Junts anuncia accions legals

L'oposició ha reiterat la seva negativa al projecte

Nou pas del govern per tirar endavant el projecte de Ragull Centre. L'equip de govern (ERC, PSC I CUP) ha aprovat el conveni entre l'Ajuntament i la farmacèutica Ferrer per tal que el solar del costat de la farmacèutica passi a ser un 50% de propietat municipal i es puguin construir 42 d'habitatge protegit i 30 dotacionals destinats a persones joves i gent gran, entre altres serveis municipals. En contraposició, l'empresa propietària podrà construir un total de 46 pisos. Un projecte que ha tingut la negativa des d'un inici dels dos partits de l'oposició (Junts i Cs) i de part dels veïns del barri de Sant Francesc.

De fet, la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha anunciat en el ple d'aquest dilluns, 21 de febrer, que estudien accions legals per aturar el projecte, ja que assegura que té defectes de forma. "Hi ha causes formals de nul·litat" i ha explicat que l'informe està firmat per un treballador eventual del consistori. Al seu torn l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha replicat a Fortuny que el text està firmat per un cap d'àrea i que és totalment legal.

El projecte s'ha de construir en un solar que està qualificat de sòl industrial i el següent pas és requalificar el terreny perquè pugui passarà a ser sòl per habitatge, un vistiplau que haurà d'acabar d'aprovar la Generalitat.

Com serà Ragull? 

El govern va anunciar fa dues setmanes que les alçades dels edificis es reduirien, ja que aquesta era una qüestió que preocupava als veïns. Així, el nou disseny ha suprimit els dos edificis d’habitatges de planta baixa +10 per quatre edificis esglaonats més compactes. Tindran alçades de planta baixa +5, planta baixa+6 i planta baixa+7. També tindrà una plaça pública. 

Ragull Centre combina habitatges, zona comercial, equipaments i un aparcament:

  • 118 habitatges: 42 d'habitatge protegit i 30 dotacionals destinats a persones joves i gent gran gestionats per Promusa. A més, hi haurà 46 pisos pel mercat privat.
  • Comerç: 1.600 metres quadrats per un supermercat i 1.600 metres quadrats per locals comercials i petits comerços.
  • Equipaments: 2.800 metres quadrats per a serveis educatius, socials, culturals, comunitaris o sanitaris.
  • Aparcament: 158 places de rotació pels clients de la zona comercial i 150 pels veïns dels habitatges.

A la rambla del Torrent d'en Xandri hi haurà: 

  • Carril bici fins a l’avinguda Ragull.
  • Incorporació d’arbrat a banda i banda de la rambla.
  • Introducció nou pas de vianants amb semàfor.
  • Fluxe de sortida de vehicles, dirigit cap a la carretera de Cerdanyola.
  • Cobertes verdes i captació d’energia solar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem