S'aproven les ordenances fiscals amb crítiques de l'oposició per l'IBI

Es congelen tots els tributs municipals per "tal de no afegir pressió fiscal a la ciutadania" en l’actual context de crisi

El ple municipal de Sant Cugat ha donat llum verda a les ordenances fiscals per al 2021, amb 13 vots a favor de govern (ERC, PSC i CUP) i en contra els vots de l'oposició 9 de Junts i 3 de Ciutadans. El govern defensa que les noves ordenances inclouen tres eixos principals noves bonificacions socials, ambientals i de suport al petit comerç.

Així ho ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Pere Soler. "Es congelen tributs per no posar més pressió fiscal a la Ciutadania", ha dit Soler. Una afirmació que Carles Brugarolas, regidor de Junts, ha rebatut. "Congelar impostos en temps de crisi equival a apujar-los". Brugarolas també ha estat crítica amb el govern i ha dit que "el govern del canvi" ha fet uns pressupostos 2020 continuistes. "Seguim sense gaires canvis en les ordenances i del pressupost del 2021 encara no en sabem res. Voten a favor del que abans votaven en contra. i ara sí que necessitem canvis". "Les ordenances van deslligades del pressupost i no sabem per què cal recaptar diners a la ciutadania".

Per la seva banda, el regidor de Cs Sergi Blázquez també ha estat molt crític amb les noves ordenances. "La política local falla als seus veïns i no empatitzen amb ells". I ha recordat que una de les seves propostes era una baixada de l'IBI del 5%. Davant d'això, Soler ha contestat a Cs que no "toquen de peus a terra" i que els serveis municipals, com ara la recollida d'escombraries, "s'han de pagar". 

Les OOFF tenen tres grans objectius estratègics:

• Bonificacions socials: es preveu congelar tributs i aplicar la tarifació social a les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses.

• Bonificacions ambientals: s'ha creat un coeficient reduït del 0,2% sobre l'impost de l'ICIO per a totes aquelles instal·lacions d'elements per l'aprofitament d'energia solar, biomassa, geotèrmic i/o sistemes per l'estalvi d'aigua. També es mantindrà l'exempció total de la taxa urbanística en aquestes instal·lacions i es refà el redactat per tal de bonificar en l'IBI, durant 5 anys, als habitatges que hagin fet aquest tipus d'instal·lacions.

• Bonificacions promoció econòmica: s'han adaptat les taxes d'ocupació de via pública, de recollida de residus comercials i de mercats municipals. Aquesta adaptació permetrà poder bonificar fins a un 80% aquestes taxes sempre que es produeixi una situació extraordinària, com ha passat amb la COVID-19. Aquest nou redactat agilitzarà enormement els tràmits i facilitarà aplicar descomptes d'aquesta taxa als comerciants de la ciutat en cas de necessitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem