L'Assemblea Ciutadana debat el futur de Torre Negra

Qualsevol persona major de 16 anys pot participar-hi

L'Assemblea Ciutadana, un format nou de participació de l'Ajuntament, ha debatut dimecres 16 de novembre les propostes pel futur de la finca i la masia de Torre Negra. Cada col·lectiu i ciutadà participant del projecte ha aportat les propostes treballades i s'ha donat espai per al debat amb el públic. Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Cugat va adquirir la històrica edificació per obrir-la a la ciutat.

Més info: Torre Negra ja és propietat de Sant Cugat

Així, s'ha començat per l'apartat de medi ambient i entorn, on han presentat idees l'Assemblea pel Clima, l'Associació l'Urpa i el Club Muntanyenc, entre d'altres. Les propostes inclouen fer estudis de biodiversitat, pedagogia de l'entorn natural i fins i tot projectes per recuperar la vinya als camps que envolten la masia.

Pel que fa al segon punt, museïtzació, història, i altres usos, les idees eren molt variades: recuperació de jaciments, restauració de la masia, recopilació de peces de valor històric repartides per altres museus, entre d'altres. Més enllà de la història i patrimoni, s'ha parlat la idea de crear un centre ocupacional o un taller per poder treure'n profit social.

Finalment, Joan Casas i Roser Casamitjana, de l'Ateneu Santcugatenc, han parlat de com es duria a terme la gestió de la finca, que inclou temes tan bàsics com la forma d'arribar-hi o les senyalitzacions de la zona, però on també s'han plantejat idees com un alberg o una zona d'acampada.

Com es pot participar?

Ara, el Consell de Ciutat recollirà totes aquestes aportacions en un informe, que presentarà al Govern municipal perquè serveixi de base per continuar treballant en un projecte de preservació i usos de la Torre Negra. A més, les propostes que es van presentar durant l’Assemblea també es podran consultar al portal de participació decidim.santcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem