Benito culpabilitza a l'Ajuntament pel retard en les obres de la ZEM La Guinardera

L'expresident del Club de Rugby Sant Cugat va demanar al consistori solucions mentre s'allarguen les obres de la pista d'atletisme de la ZEM La Guinardera

Mauri Benito, expresident del Club de Rugby Sant Cugat, va recriminar a l'Ajuntament de Sant Cugat el retard en les obres de la ZEM La Guinardera, el dilluns 19 de setembre durant l'Audiència Pública del Ple Municipal. Benito, que també és president de SantCugatCreix i va ser tresorer de la Federació Espanyola de Rugbi, va assenyalar que el consistori no estava ajudant a l'entitat a buscar alternatives per poder realitzar una pretemporada en condicions i va demanar solucions a l'equip de govern.

Més info: Malestar del Rugby Sant Cugat per no poder utilitzar el camp pel retard en les obres

Amb això, el que va ser president del CR Sant Cugat, va retreure a l'Ajuntament que només estiguessin en els bons moments: "Quan el sènior femení va aconseguir l'ascens a la màxima categoria estatal veu moure fils per entregar la copa. Un any més tard, ens confirmeu que no us preocupa les condicions d'entrenament del CR Sant Cugat". Benito, a més, va destacar la importància que té la pretemporada pels clubs esportius: "És un moment clau pel físic, però també per la tècnica i la tàctica i també perquè és una etapa per captar i fidelitzar els jugadors. En canvi, estan realitzant una pretemporada molt precària gràcies a l'esforç i comprensió dels esportistes i a la creativitat del club".

D'altra banda, Mauri Benito va apuntar que les obres havien d'arrencar el 17 de juliol, segon el Consell Sectorial de l'Esport, i que les condicions actuals no són òptimes per entrenar: "Els jugadors entrenen en una gesta negligent, amb categories barrejades i a les fosques, perquè també van robar les llums". És per tot això que l'expresident del CR Sant Cugat va culpar al consistori d'haver arribat aquesta situació: "En l'estiu més sec de la història, la vostra justificació és la pluja, quan el dilluns passat, després de notificar la meva presència en el ple municipal, es van iniciar les obres a ple rendiment. Veig que venir al ple funciona".

Davant d'aquestes acusacions, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat) va justificar a Benito el retard en les obres: "El material utilitzat pel tartan de la pista d'atletisme és molt sensible i no es pot posar quan plou, així que nosaltres no tenim la culpa de les inclemències meteorològiques, les quals formen part de totes les obres. D'altra banda, hem patit un robatori de cable de 600 metres (llums) el qual ha estat reiterat en el Vallès. Hem demanat subministrament, però no arribarà demà passat, sinó que tardarà 2 o 3 setmanes entre que arriba i l'instal·lem".

Finalment, Ingla va subratllar la importància que té l'esport per aquest equip de govern: "No és necessari que vingui a explicar-nos que el CR Sant Cugat és un referent. Nosaltres som els primers que encoratgem i valorem la feina del CR Sant Cugat, sobretot en l'esport femení. No obstant això, demano solidaritat entre tots".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem