El conseller Bernat Solé visita Sant Cugat per treballar per la transparència pública

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat ha visitat aquesta tarda l'Ajuntament "per tal que institucions com aquesta siguin transparents"

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé,  ha visitat l'Ajuntament de Sant Cugat per "posar sobre la taula tots aquells elements que ens han de permetre mostrar-nos com a institucions transparents" i per "ser garants de la transparència i l'obertura de dades". Ho ha dit aquesta tarda uns instants abans de reunir-se a l'ajuntament per "treballar en l'avanç d'aquesta garantia per tal que institucions com l'Ajuntament de Sant Cugat siguin transparents".

Transparència i lluita contra la corrupció

A la recepció oficial a la sala de plens davant d'alguns membres del Govern de la ciutat i de l'oposició, l'Alcaldessa Mireia Ingla ha dit que la ciutadania "exigeix una bona governança" i fruit d'aquesta demanda ha recordat que l'Ajuntament de Sant Cugat té una tinència d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació perquè "l'Ajuntament vol ser un referent en l'àmbit de la transparència".

Sobre aquesta regidoria, Solé ha declarat que "valorem i celebrem que hi hagi ajuntaments tan compromesos en aquests valors com són la transparència i la lluita contra la corrupció".

Ha assegurat, a més, que aquesta reunió és una mostra del compromís adoptat abans de l'estiu al Parlament de Catalunya per "conjurar-nos per fer de les administracions espais exemplars en transparència i obertura de dades".

"Hem de mostrar-nos creïbles i per mostrar-nos creïbles hem d'estar més oberts que mai. Per tant, a qualsevol ombra de corrupció s'hi ha de posar llum. Nosaltres com a govern de la Generalitat hem implementat accions per tal de desenvolupar una estratègia per la lluita contra la corrupció, un dels pilars fonamentals del departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat", segons ha explicat Solé.

Cas 3%

Per la seva banda, l'Alcaldessa Mireia Ingla ha recordat que l'Ajuntament s'ha personat en el cas 3% com a acusació particular i que "ben aviat iniciarem totes les accions necessàries que el procés judicial vagi requerint" perquè la "lluita contra la corrupció forma part d'un dels pactes del Govern".

Més info: La CUP es retira del 'cas 3%' i deixa pas a l'Ajuntament de Sant Cugat

Raül Romeva 

D'altra banda, el conseller Bernat Solé ha mostrat el seu "respecte" per estar en el mateix lloc on setmanes enrere es va asseure el pres independentista, santcugatenc i exconseller de la Generalitat, Raül Romeva.

Solé s'ha referit sobre aquesta qüestió a la revocació del tercer grau i l'ha qualificat d'una "injustícia  més en aquest procés que estem vivint i estem patint com a país". I ha mostrat la voluntat del seu Departament d'explicar aquesta situació que estant vivint els presos arreu del món "més del que s'ha fet fins ara i millor".

Més info: La Fiscalia recorre al Suprem el tercer grau de Raül Romeva i els altres presos

Després de la recepció oficial i abans de la reunió, el conseller ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament a la sala de plens i l'alcaldessa, Mireia Ingla, li ha regalat un obsequi.

Signatura del conseller Bernat Soler al llibre d'honor de l'Ajuntament. FOTO: JLSilva

Signatura del conseller Bernat Solé al llibre d'honor de l'Ajuntament. FOTO: JLSilva

El conseller Bernat Soler amb el regal que li ha donat l'alcaldessa Mireia Ingla. FOTO: JLSilva

El conseller Bernat Solé amb el regal que li ha donat l'alcaldessa Mireia Ingla. FOTO: JLSilva

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem