La CUP es retira del 'cas 3%' i deixa pas a l'Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat, governat per ERC, PSC i CUP, ja va anunciar la seva voluntat d'exercir d'acusació particular

La CUP ha decidit retirar-se com a acusació particular a la causa del 'cas 3%'. Així ho ha anunciat la diputada de la CUP Maria Sirvent en roda de premsa al Parlament, on ha assegurat que, després de tres anys a la causa, ja s'ha complert els objectius que la formació es plantejava. La cupaire ha celebrat que la seva participació ha facilitat que hi hagués un judici oral i ha contribuït a la lluita contra la corrupció.

Ara, amb la fase d'instrucció acabada, els cupaires volen "passar el relleu" a totes els administracions que puguin ser perjudicades pels possibles delictes. Sirvent ha remarcat que fins ara els cupaires han estat l'única formació que ha exercit d'acusació particular. Una d'aquestes institucions és l'Ajuntament de Sant Cugat, governat per ERC-MES, PSC i CUP, i que ja va anunciar la seva voluntat de personar-se com a acusació particular.

Més info: L’Ajuntament de Sant Cugat es presenta com a acusació particular en el cas del 3%

"No hem vingut només a presentar lemes, sinó també a fer-los efectius. Vam dir que aixecaríem catifes i faríem net, i això és el que estem fent. Lluitar contra la corrupció significa també participar activament d'aquests procediments", ha argumentat Lourdes Llorente, membre de la CUP i tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, durant la compareixença al Parlament.

Vinculació amb Sant Cugat

La interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional proposa jutjar tres exgerents i extresorers de CDC, 29 persones físiques i 16 jurídiques per delictes d'organització criminal, frau a les administracions públiques, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals en el denominat "cas 3%".

Una de les obres que apareixen en la interlocutòria del jutge és la promoció d'habitatge públic de la plaça dels Rabassaires de Volpelleres, adjudicada a Teyco el 2009 per 4,6 milions d'euros. Segons el jutge, s'hi constaten "una sèrie d'evidències" que permeten "una vegada més" corrobar la hipòtesis en què se sostè la causa i la connexió directe entre les adjudicacions de contractes públics i les donacions a les fundacions vinculades a Convergència.

És per això que l'Ajuntament de Sant Cugat entén que és un possible perjudicat de la trama i es presentarà com a acusació particular.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem