Brugarolas abandona el govern, Conesa deixa Seguretat i Calvet assumeix el pressupost

Carles Brugarolas ha estat tinent d'alcalde d'Economia des del 2011

Carles Brugaroles ha anunciat que deixarà les seves funcions com a tinent d'alcalde d'Economia, Ocupació, Empresa i Recursos Humans de l'Ajuntament de Sant Cugat, càrrec que ocupava des del 2011. Aquesta decisió de Brugarolas, que iniciarà una nova etapa en el sector privat tot i que mantindrà la seva acta de regidor, ha comportat més canvis en el cartipàs municipal que ha anunciat aquest 30 de juny l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Així, el fins ara tinent d'alcalde Damià Calvet assumirà també l'àrea relacionada amb el pressupost municipal i serà el màxim responsable de l'àrea de Planificació Urbanística i Planificació Pressupostària. D'aquesta manera deixa les seves responsabilitats en les àrees de Mobilitat i Habitatge. La fins ara regidora de Comunicació, Joana Barbany, passarà a ser tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Govern Obert.

Per la seva banda, l'alcaldessa Mercè Conesa deixa l'àrea de Seguretat, que passarà a mans de la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que també es quedarà l'àmbit de Mobilitat. Finalment, les àrees d'Habitatge i Ocupació aniran a parar a la tinència d'alcaldia de Polítiques de Cicle de Vida i Progés Social, que seguirà en mans de Susanna Pellicer.

Carles Brugarolas seguirà com a regidor sense cartera i s'integrarà en la tinència d'alcaldia de Damià Calvet. "No el volíem deixar perdre i volíem que donés suport a les diferents àrees. És un actiu", ha destacat l'alcaldessa.

Decisió política?

Carles Brugarolas era l'únic regidor de l'equip de govern que no era militant de Convergència, ja que formava part d'Unió i després del trencament de la coalició va passar a Demòcrates de Catalunya. Sobre si aquesta diferència ha estat un dels motius de la seva sortida, Brugarolas ho ha negat: "No hi ha cap xoc polític".

També es donava la circunstància que si Carles Brugarolas hagués renunciat a la seva acta de regidor, el següent a les llistes municipals de CiU era Xavier Cortés, president d'Unió Democràtica de Sant Cugat. Cal recordar les altres dues regidores d'Unió de l'equip de govern es van passar a Convergència. "Rotundament no", ha afirmat Mercè Conesa sobre si aquest fet ha comportat que Brugarolas mantingués l'acta. "Li vaig demanar que continués per la seva experiència i coneixement".

Estabilitat

L'alcaldessa Mercè Conesa ha agraït la tasca de Brugarolas al capdavant de l'àrea econòmica de l'Ajuntament. L'encara tinent d'alcalde d'Economia ha volgut fer balanç de la seva etapa al Consistori, que va començar el 2005 com a tècnic: "És impressionant el canvi que ha fet la ciutat, ha doblat les seves dades econòmiques. No ha passat enlloc més de l'estat".

Brugarolas ha reconegut que aquesta decisió té conseqüències en el govern municipal però s'ha mostrat confiat en què la solució trobada "garanteix l'estabilitat i la cohesió del govern". "Les coses han anat raonablament bé i seguiran anant bé", ha aventurat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem