Carles Brugarolas ja no és tinent d'alcalde d'Economia

L'alcaldessa ha repartit les funcions del fins ara tinent d'alcalde en tres regidors de l'equip de govern

El Ple municipal de Sant Cugat ha donat compte de la renúncia de Carles Brugarolas com a tinent d'alcalde d'Economia aquest 18 de juliol. La sessió també ha servit per oficialitzar el nou cartipàs del govern municipal, on l'alcaldessa Mercè Conesa ha distribuït les responsabilitats econòmiques entre tres regidors.

Així, aquest ha estat l'últim ple de Brugarolas com a responsable de les àrees d'Economia, Ocupació, Empresa i Recursos Humans. Una marxa que va anunciar el passat 30 de juny i que va argumentar per la voluntat de començar una nova etapa en el sector privat. Era l'únic membre de l'equip de govern que no militava a Convergència, ja que ho feia a Demòcrates. El ja extinent d'alcalde mantindrà l'acte de regidor, però sense cartera, i mantindrà l'acord de govern entre convergents i demòcrates.

El fins ara tinent d'alcalde Damià Calvet assumirà també l'àrea relacionada amb el pressupost municipal i serà el màxim responsable de l'àrea de Planificació Urbanística i Planificació Pressupostària. D'aquesta manera deixa les seves responsabilitats en les àrees de Mobilitat i Habitatge. La fins ara regidora de Comunicació, Joana Barbany, passarà a ser tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Govern Obert.

Per la seva banda, l'alcaldessa Mercè Conesa deixa l'àrea de Seguretat, que passarà a mans de la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que també es quedarà l'àmbit de Mobilitat. Finalment, les àrees d'Habitatge i Ocupació aniran a parar a la tinència d'alcaldia de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, que seguirà en mans de Susanna Pellicer.

Alguns regidors no veuen clar el nou cartipàs

Álvaro Benejam (PP) ha qüestionat el fet que les funcions que fins ara assumia Brugarolas es reparteixin entre diferents regidors: "Entenem que aquests regidors no tenen tota la preparació suficient per a portar totes les qüestions d'economia, que són molt gruixudes". Ha dit que cal un regidor que tingui totes les competències d'Economia i que intueix que han fet aquest repartiment perquè no entrés al govern la següent persona de la llista, que és d'Unió.

Pere Soler (PSC) ha assegurat que no entén "que una persona que tenia una tinença d'alcaldia en exclusiva es quedi com a regidor sense cartera. Suposo que obeeix a altres criteris i creiem que en aquest cas es fa un flac favor". Soler considera també que totes les àrees econòmiques haurien de recaure en una sola persona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem