Carmela Fortuny, nova vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona

L'exalcaldessa de Sant Cugat i actual regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat i diputada de Junts per Catalunya a la Diputació, Carmela Fortuny, serà vicepresidenta segona de la institució

La santcugatenca Carmela Fortuny, exalcaldessa de Sant Cugat i actual regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat i diputada a la Diputació de Barcelona, serà la vicepresidenta segona d'aquesta institució, que va constituir-se fa uns dies amb la investidura de la socialista Núria Marín com a presidenta, després d'un pacte entre Junts per Catalunya i PSC.

Com ha explicat Fortuny, amb la nova composició de la Diputació "d'alguna manera es confirma allò que volem anar a fer a la Diputació, que és treballar des del Govern per continuar donant suport als 311 municipis". Una feina feta "també amb la nostra ideologia i la nostra manera de fer política, molt adreçada en l'àmbit social i de suport territorial, i sobretot també que en aquest govern de la diputació quedi clara la necessària empremta independentista".

Pel que fa al pacte de Junts per Catalunya amb el PSC en aquesta institució, Fortuny ha defensat que "la unitat i el projecte que tenim com a país, el pots treballar des de molts vessants, però nosaltres, com a grup polític, tenim molt clar que la millor vessant és fer-ho des de dintre del govern". És per això, ha dit, que "apostem per aquest acord, justament per treballar aquesta empremta independentista, aquesta línia ideològica i d'acció, que nosaltres no ens en desviem ni un mil·límetre, però que en paral·lel també puguem treballar per allò que requereixen aquests 311 municipis sota el paraigua d'aquesta entitat supramunicipal com és la Diputació, i per tant, continuar apostant per aquesta intervenció i aquesta acció social i territorial". "Veurem en els pròxims dies i mesos com evoluciona aquest pacte", ha afegit.

Així, la Comissió Exuctiva de la Diputació de Barcelona és la següent:

  • Jaume Collboni Cuadrado, vicepresident primer
  • Carmela Fortuny i Camarena, vicepresidenta segona
  • Ferran Mascarell i Canalda, vicepresident tercer
  • Núria Parlon Gil, vicepresidenta quarta
  • Pilar Díaz Romero
  • Carles Ruiz Novella
  • Joan Carles Garcia i Cañizares

Aquesta no és la primera vegada que una santcugatenca té una responsabilitat a la Diputació de Barcelona, ja que la també exalcaldessa Mercè Conesa, la va presidir des del 2015 fins al juny del 2018, quan va deixar de ser alcaldessa del municipi, i en conseqüència presidenta de la Diputació.

 
Comentaris

Destaquem