Catalunya en Comú-Podem es presenta a Sant Cugat defensant el dret a decidir

La formació fa una crida a tornar a posar les persones "al centre de l'agenda política"

La Llei de claredat per establir el dret a decidir, un model d'estat federal, i les persones al centre de l'agenda política són les principals propostes presentades per Catalunya en Comú – Podem aquest dissabte, 2 de desembre, a Sant Cugat del Vallès.

La formació, integrada per persones a títol individual provinents de Podem, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i independents, s'ha presentat en roda de premsa per explicar, en termes generals, les principals propostes de la formació de cara a la campanya electoral per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del dia 21 de desembre.

Ramon Gutiérrez, portaveu d'ICV-EUiA a Sant Cugat i candidat número 26 de Catalunya En Comú-Podem, ha volgut fer valdre aquesta la pluralitat de la candidatura per impulsar un projecte "des de l'esquerra, amb una intenció de transformació social, amb un projecte polític de canvi per Catalunya".

"És una campanya difícil per nosaltres perquè arrenca en un moment que no és normal", ha remarcat Americo Ologaray, fent referència al fet a la convocatòria per part de l'Estat en el marc de l'aplicació de l'article 155. Una situació que "ha tensat la societat catalana i també a nosaltres com a formació, malgrat que sempre hem tingut un posicionament clar: el referèndum pactat per resoldre el problema d'encaix de Catalunya i Espanya".

En aquesta línia, la formació proposa una Llei de claredat que estableixi el dret a decidir. Un dret a decidir que, com ha apuntat Ologaray, "l'haurien de poder gaudir tots els pobles d'Espanya en el marc d'una convocatòria amb totes les garanties", ha reclamat. "Hem de començar aquest camí de construir aquest estat plurinacional, aquest estat federal, amb una construcció confederal", ha explicat.

Més enllà del dret a decidir, la formació també ha posat l'èmfasi en la necessitat de posar les persones novament al centre de l'agenda política, per tornar a parlar "dels problemes en comú de la gent", com ha explicat Neus Medino. Problemes com l'atur, l'habitatge, la sanitat, la violència masclista o el medi ambient. "Si un país és la seva gent, no podem deixar ningú endarrere", ha afirmat.

En aquest sentit, Catalunya en Comú – Podem presenta diferents propostes "en inversió social, en habitatge públic, una llei d'arrendament urbà per acotar els preus dels lloguers, una renda bàsica, fer un sistema fiscal molt més solidari i just, recuperació econòmica i una banca pública, que la sanitat publica recuperi totes les retallades que s'han fet, frenant les privatitzacions i recuperant les que s'han fet, reduir la contaminació atmosfèrica, lluitar contra les conseqüències del canvi climàtic avançant cap a un model energètic 100% de renovables, i respondre a la pobresa energètica", ha enumerat.

Un seguit de propostes que, com ha avançat Gutiérrez, s'aniran detallant en diferents actes de campanya que s'anunciaran aviat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem