Els comuns es veuen com l'opció per acabar amb els blocs i fer un govern catalanista

La número 3 de la llista de Xavier Domènech, Jéssica Albiach, ha visitat Sant Cugat aquest dilluns, 18 de desembre

Jéssica Albiach, número 3 a la llista de la candidatura Catalunya en Comú-Podem, encapçalada per Xavier Domènech, ha visitat la seu dels Comuns aquest dilluns, 18 de desembre, en el seu últim acte de campanya abans de les eleccions del 21-D al Parlament de Catalunya

Albiach ha destacat que "nosaltres anem a fer a Xavi Domènech president, perquè creiem que és l'única persona que ara mateix pot ajuntar sensibilitats que vagin molt més enllà dels blocs. Perquè que guanyi un bloc o un altre seria un fracàs, no pels partits sinó per Catalunya".

Independentment del partit que guanyi, Albiach, és conscient que el seu partit pot jugar un paper clau en les pròximes eleccions. En aquest cas, la número 3 ha volgut detallar que "sempre diem que aquesta clau no serà per decantar la balança cap a un bloc o cap a l'altre. Nosaltres creiem que la situació que tenim ara mateix, de segrest de les institucions, amb l'economia intervinguda, on el petit comerç està patint, tenim menys turisme... El que hem de fer és superar la política de blocs, sortir d'aquest xoc de trens, i crear aquest govern catalanista".

Pel que fa al tipus de política que volen desenvolupar, Albiach ha recordat que es basaria en tres potes: "l'agenda social, la reactivació econòmica i una proposta nacional de sumar majories". Dins les polítiques socials, Jéssica Albiach ha destacat totes les polítiques en termes d'igualtat de gènere. "Anem amb un sac de propostes per aconseguir la igualtat real i efectiva. Volem blindar els pressupostos d'igualtat de gènere i implementar la llei per defensar els drets de les persones LGTBI".

Amb tot, la número 3 dels Comuns ha afegit que "volem retornar a un catalanisme, progressista, sobiranista i feminista". 

Per la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Sant Cugat i número 26 a la llista de Domènech per Barcelona, Ramon Gutiérrez, ha destacat que "volem parlar del paper del PDeCAT en aquesta campanya i del paper del que ens espera nivell local. Aunque la mona se vista de seda, mona se queda. I això és el que ens ha quedat clar en aquesta campanya. Junts per Catalunya ha parlat de propostes socials, que volen acabar amb els concerts de l'Opus... Han dit moltes coses que sonen molt bé, però la veritat és que nosaltres ja ens els coneixem i no ens els creiem".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem