Centenars de santcugatencs se sumen un any més a la manifestació de la Diada

Els participants de Sant Cugat tenien assignat el tram 13 a la concentració a la Gran Via de Barcelona

Centenars de santcugatencs i santcugatenques s'han sumat un any més a la multitudinària manifestació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona. D'aquesta manera, són molts els veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès que han baixat aquest 11 de setembre fins a la capital catalana, bé amb bus, amb tren, o amb altres mitjans, per participar de la concentració, que enguany s'ha celebrat al voltant de la plaça d'Espanya i la Gran Via.

diada nacional catalana 11 setembre barcelona 58

Enguany, els santcugatencs tenien assignat el tram 13 de la concentració, formant part dels tres trams que pertanyien al Vallès Occidental en aquest punt. No hi han faltat tampoc diferents entitats culturals, com els Geganters de Sant Cugat, acompanyats pel Joan i la Marieta. En aquest punt, s'han anat aplegant a partir de les tres de la tarda, cantant i ballant mentre s'esperava l'inici de l'acte central.

Durant la manifestació, càntics de "Llibertat" i "Independència" entre molts altres, i "Els Segadors" que s'ha entonat en diferents ocasions.

Centenars de santcugatencs han baixat a Barcelona per participar de la manifestació. FOTO: Bernat Millet

Centenars de santcugatencs han baixat a Barcelona per participar de la manifestació. FOTO: Bernat Millet

Una jornada reivindicativa i carregada d'esperança. Com apuntava Juliet Ochoa, cap de colla dels Caparrots de Sant Cugat, calia participar de la protesta per "seguir fent pressió, perquè tenim moltes persones engarjolades o fora de Catalunya que no poden tornar. Volem que tornin a casa amb els seus". I un desig: "Espero que la pròxima manifestació sigui per gaudir-la, no per lluitar-la".

En la mateixa línia s'expressava el santcugatenc Xavier Fleck, qui recordava que "sempre he vingut per reivindicar la independència del meu país, perquè qualsevol encaix amb Espanya no és possible", afegint que "aquest any s'ha de venir perquè falta poc per la sentència", apuntant que "tenim un dels nostres conciutadans de Sant Cugat, que es diu Raül Romeva, que està a la presó injustament i que és possible que estigui més anys a la presó, i això, al nostre poble, no s'ha de tolerar de cap de les maneres".

Moment de la manifestació de la Diada a Barcelona. FOTO: Bernat Millet

Moment de la manifestació de la Diada a Barcelona. FOTO: Bernat Millet

Manel Garriga, membre de la Junta d'Òmnium Sant Cugat, destacava el caràcter de la reivindicació, dient que "avui és una festa d'alegria, una festa reivindicativa, que aquest any més que mai cal ser-hi, cal riure i cal estar feliç, perquè tenim molts motius per estar-ho", afegint, però, que "altra cosa és els últims mesos que, per temes polítics, sembla que l'ambient estigui enrarit", però "aquí a tothom el veig molt content, ningú mira el carnet de ningú, i és la manera de tirar endavant".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, tampoc ha faltat a la concentració, recordant que "participava de les manifestacions de l'Onze de Setembre molt abans que fossin tan nombroses, i si en aquells moments ens haguessin dit que hi hauria tantíssima gent en aquesta manifestació, no ens ho haguéssim cregut". Un fet, ha dit, que "vol dir que cada dia som molts més, però que encara hem de ser molts més", ja que, ha apuntat, "en aquests moments la República catalana és una eina que tenim al servei de la millora de la vida de les persones".

"La gent no defalleix, i aquesta és la clau de la victòria", ha afegit davant la resposta ciutadana a la convocatòria, i fent valdre que "els santcugatencs i les santcugatenques sempre hi som quan se'ns necessita".

Moment de la manifestació de la Diada a Barcelona. FOTO: Bernat Millet

Moment de la manifestació de la Diada a Barcelona. FOTO: Bernat Millet

La Diada a Sant Cugat

La participació santcugatenca a la manifestació de Barcelona ha arribat la tarda de l'Onze de Setembre després que al matí es fes la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova, i l'alcaldessa, Mireia Ingla, fes el discurs institucional a la mateixa plaça.

Més info: La pluja no atura l'ofrena floral a Rafael Casanova

Més info: Ingla crida "al diàleg" i a la "reconciliació" en el discurs institucional de la Diada

Ofrena a Rafael Casanova per la Diada Nacional Catalana de l'11 de Setembre. Foto: Bernat Millet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem