Ingla crida "al diàleg" i a la "reconciliació" en el discurs institucional de la Diada

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha reclamat "diàleg, reconciliació i debat polític" en el seu discurs institucional en la Diada Nacional de Catalunya

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha fet una crida al diàleg i a la conciliació en el seu discurs institucional per la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat amb un missatge amb molt accent social. Així mateix ha reivindicat unes institucions que representin tota la ciutadania amb "una crida al diàleg, a la reconciliació i al debat polític". La plaça de Rafael Casanova ha acollit l'ofrena floral per l'11 de Setembre, en un matí marcat per la pluja que no ha impedit que desenes de persones es concentressin en una jornada reivindicativa. El discurs complet de l'alcaldessa.

"Els qui s’aferren a la confrontació, l’insult i la falta d’empatia són només uns quants, sorollosos, però uns quants. La tradició catalanista que compartim moltes forces polítiques ens ha d’empènyer a seure i acordar com podem donar la veu a tantes persones que la demanen", ha emfatitzat l'alcaldessa de Sant Cugat.

Mireia Ingla: "No parlem de banderes, ni de llengües ni de religions"

"No parlem de banderes, ni de llengües, ni de religions. Parlem d'il·lusió, de futur i d'esperança", ha insistit Mireia Ingla en el seu discurs en favor de la conciliació, en què també ha apostat per un referèndum com "la solució pacífica i democràtica més efectiva". "Dubto que ningú en tingui una altra per poder sortir d'aquest atzucac", ha afegit.

En aquest sentit, ha assegurat que un dels objectius de l'Ajuntament de Sant Cugat és representar tota la ciutadania: "Com alcaldessa desitjo que tota la gent de Sant Cugat s’hagi sentit representada en les meves paraules. Potser no en totes, però estic convençuda que sí en una bona part d’elles. D’això es tracta: d’acostar-nos, d’escoltar-nos i estimar-nos".

diada nacional catalana rafael casanova 43

Ofrena institucional a Rafael Casanova, sense la presència de Ciutadans FOTO: Bernat Millet

Reivindicació social

Les reivindicacions socials, feminisme, refugiats o habitatge, han centrat bona part del discurs de l'alcaldessa de Sant Cugat. "Quan ens omplim la boca parlant de model de ciutat, en realitat ens hauríem de referir a la feina que fem cadascú de nosaltres per impulsar polítiques integradores i populars, que arriben a tothom i que estan fetes i pensades per a tothom. Polítiques que es contraposen a l’elitisme, l’exclusivitat i la segregació per raons econòmiques o culturals", ha exclamat.

Mireia Ingla: "El que és determinant per sentir-se part d’aquesta comunitat no és l’origen, la llengua o la religió"

A més, ha reivindicat "l'habitatge com un dret fonamental de les persones i no pas com una inversió econòmica d’alt rendiment" i s'ha plantejat el repte de com evitar que "la gent se senti expulsada del lloc que els ha vist néixer"

"El que és determinant per sentir-se part d’aquesta comunitat no és l’origen, la llengua o la religió de cadascú, sinó la voluntat de construir un projecte en comú", ha indicat l'alcaldessa de Sant Cugat.

Record a Raül Romeva

L'alcaldessa de Sant Cugat ha tancat el seu amb un missatge de solidaritat amb el santcugatenc Raül Romeva, empresonat des del passat 23 de març i a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem: "Avui el nostre veí Raül Romeva hauria de ser aquí, amb la seva família, envoltat dels seus amics i dels Gausacs. Mentre ell i la resta de les preses i els presos polítics i persones exiliades no puguin tornar a casa amb els seus, aquest país no podrà mirar endavant i avançar en el seu progrés econòmic i social".

Mireia Ingla: "L'Estat espanyol ha de frenar la repressió"

"Acabo d’una manera clara i explícita, amb convicció i determinació. L’Estat espanyol ha de frenar la repressió", ha finalitzat Mireia Ingla.

Segueix en directe la Diada Nacional de Catalunya.

Ofrena a Rafael Casanova per la Diada Nacional Catalana de l'11 de Setembre. Foto: Bernat Millet.

Les millors imatges de la Diada.

Més info: La pluja no atura l'ofrena floral a Rafael Casanova

Més informació
 
Comentaris

Destaquem