Ciprian (Cs): “Des de la nostra responsabilitat hem d’estar al costat del govern”

Entrevista al portaveu de Ciutadans Sant Cugat sobre la crisi del coronavirus

Des de Cs com veieu la tasca del govern municipal?

És una tasca difícil. No és una malaltia que coneixíem. Afrontar-la amb mesures concretes és difícil, governi qui governi. En aquest moment, no hem de fer política i hem de treballar plegats amb el govern municipal i l’oposició i les entitats, per donar una sortida a la nostra ciutat. Es pot fer millor o pitjor, però ara no és moment de posar pals a les rodes i s’ha de ser proactius, ens estem jugant l’estat de la ciutat no del nostre partit. Com ho està fent? Ho està fent. És molt complicat. Des de la nostra responsabilitat hem d’estar al costat del govern. Però això no significa que donem un xec en blanc. Ara no donarem suport a projectes faraònics, primer les persones i després tota la resta..

Parla d’algun projecte en concret?

No encara. Moltes coses s’arrosseguen del mandat passat. Tindrem pressupostos abans de les vacances, en aquests pressupostos no s’han de prioritzar projectes que no tenen a veure amb el benestar dels ciutadans. Vam facilitar que s’aprovés modificació dels pressupostos perquè creiem que era necessari, tot i que no van consultar a l’oposició, però era de lleialtat cap a la ciutat.

Quines creuen que són les mesures econòmiques bones per la ciutat?

No vam votar a favor perquè no se’ns va consultar. Estàvem a favor de moltes solucions, sobretot el tema social que està molt ben treballat. Potser en el tema econòmic és on teníem dubtes, potser perquè no teníem les dades. A nosaltres ens hauria agradat veure com s’havia de distribuir les quantitats. Nosaltres teníem altres iniciatives, transversals, com per exemple demanar a l’AMB que no passi el rebut del tribut metropolità, perquè no s’està fent servir. També vam demanar que no es pugui l’IBI.  personalitzades in-company.

Estan d’acord en ampliar terrasses i horaris?

S’ha de mirar perquè estem parlant de zones diferents. No pots aplicar la mateixa situació per a tothom. L’única cosa que serveix per a tothom és la baixada d’impostos. Tot el que sigui incentivar ens sembla bo, prohibir i crear noves taxes no. Subvencionar a cegues no ho considerem positiu.

L’Estat hauria d’haver fet més per les empreses suspenent impostos?

Ara ha arribat el rebut de l’IBI i aquesta no és responsabilitat de l’Estat. Nosaltres tenim eines com a ajuntament i les hem de fer servir fins a on arribem. L’administració municipal és la més propera al ciutadà i la que té més capacitat de resposta. I tenim sort que a Sant Cugat és una ciutat solvent.. Àgata Guinó Soler

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem