Ciprian (Cs): “Fins al final anirem treballant per treure els millors resultats possibles”

Aldo Ciprian és la tercera vegada que es presenta per Ciutadans a l'alcaldia de Sant Cugat

Aldo Ciprian és regidor de Ciutadans a l’Ajuntament des de fa 8 anys, quan Cs va entrar al 2015 al plenari. Ciprian és la tercera vegada que és el cap de llista de la formació taronja. Al 2015 va obtenir tres regidors, igual que al 2019, però en aqust últim mandat, la regidora Múnia Fernández-Jordán va deixar el grup municipal i es va quedar com a regidora no adscrita 

És la tercera vegada que es presenta per Ciutadans, què el porta de pas a tornar a presentar-se?

Després de vuit anys que he estat treballant a l’Ajuntament de Sant Cugat la política a mi m’agrada, és un hobby per a mi, per altres és una professió, jo tinc la meva feina i tinc la sort de poder dedicar part de la meva vida a la política. Després de vuit anys conec molt bé la ciutat i quines coses es poden millorar, i podrem tenir solucions en el cas de sortir d’alcalde.

Li han retret que viu a Terrassa, però és de Sant Cuat de tota la vida, no?

Sí, de fet és així, el que passa que jo vaig haver que marxar quan em vaig casar. Aquestes polítiques de CiU primer i ara també del tripartit fan fora la gent de Sant Cugat.

Quines polítiques treuen gent fora de Sant Cugat? Perquè el tema de la regulació de l’habitatge tampoc és un tema municipal.

Quan parlem d’habitatge de protecció oficial, recordar que Junts, perdó CiU, no va fer res en 32 i ells van deixar l’Ajuntament amb menys d’un 3% d’HPO. També tenim una ciutat on la pressió fiscal és molt alta. Estem parlant no només de l’IBI més cara de Catalunya, sinó també estem parlant d’impostos indirectes que no venen de l’Ajuntament, però que han estat votats per partits de l’Ajuntament, com és el tribut metropolità.Tota aquesta pressió fiscal que fa impossible que molta gent pugui viure a Sant Cugat.

Com van rebre la marxa de Fernández-Jordán del grup municipal?

La llei diu que les actes dels regidors pertanyen als regidors.

Això no pot canviar. A mi m’hauria agradat que ella ho hagués deixat, si tenia discrepàncies amb el partit polític. I i després es va decantar per un altre partit no de plenari.

Li anava a preguntar, potser que els seus votants d’altres eleccions segueixin el mateix camí que la regidora i es decantin pel PP?

No hi ha votant de Ciutadans o de Convergència. La gent ha de votar quin és el millor candidat per defensar els seus interessos a la ciutat. A mi m’agradaria més que es votessin a les persones.

"La gent ha de votar quin és el millor candidat per defensar els seus interessos a la ciutat"

Hi ha un gran gruix de població que vota segons les seves tendències en l’àmbit nacional?

Sí, i hi ha gent que no vota directament a les municipals perquè no troben directament aquesta inquietud. Nosaltres hem de treballar fins al final i hem treballat 8 anys, i fins al final anirem treballant per treure els millors resultats possibles.

"Volem una regidoria única d’esports i regidoria única de gent gran"

Quines propostes tenen?

Volem una regidoria única d’esports i regidoria única de gent gran. A Sant Cugat viu més d’un 15% de població per sobre de 65 anys, creiem que si tenim regidories de sostenibilitat, d’urbanisme...s’hauria de tenir una regidoria més exclusiva de gent gran, perquè és un col·lectiu de la ciutat que és molt important i que no s’ha valorat en el darrer mandat.

Quines regidories ajuntaria més, n’hi ha moltes?

Aquestes són fonamentals per a nosaltres. Pactaríem el tema de la regidoria d’esports i la regidoria de gent gran. Han fet una regidoria de canvi climàtic.

Era amb joventut. S’ha d’eliminar Medi Ambient?

Entenem que pot anar directament amb urbanisme, perquè depèn d’Urbanisme.

Aldo Ciprian Ciutadans 14

Aldo Ciprian durant l'entrevista FOTO: Bernat Millet

Alguna proposta més?

També volem que tota la documentació de l’Ajuntament estigui en castellà i en català, perquè nosaltres som una comunitat autònoma amb dues llengües. Hi ha molta gent que arriba a l’Ajuntament i demana la informació que està en català, són d’altres zones d’Espanya o fins i tot d’Àmerica Llatina i que la gent que està treballant no faci de traductor.

"Tenim una comunitat autònoma on es parlen dos idiomes i això s’ha de portar a l’Ajuntament"

La gent que ha de fer tràmits a l’Ajuntament és gent que viu aquí, entenc que el català l’ha de conèixer.

Hi ha molta gent que sí i altra no. Tu pots viure a Irlanda i no conèixer l’irlandès i sí l’anglès. Tenim una comunitat autònoma on es parlen dos idiomes i això s’ha de portar a l’Ajuntament.

Mobilitat. Amb l’anella verda què farien?

L’anella verda la treuria com a mínim la part de quatre cantons, la part de Francesc Moragues (rambla del Celler) fins a Rius i Taulet. La gent que agafa la rambla del Celler continua recta per Sant Bonaventura. La que no treuria seria la rambla de Ribatallada.

"El que no podem fer és una zona que estigui bloquejada constantment i provocant molta contaminació"

La tendència mundial és treure els cotxes del centre de la ciutat. Amb això torna a posar un altre carril de vehicles?

Sí, el centre sí, perquè és una zona de pas. Si després el que es vol és vianatitzar al centre, vianantitzem el centre. Però si has de fer una zona de pas per creuar, doncs fem una zona ràpida.El que no podem fer és una zona que estigui bloquejada constantment i provocant molta contaminació.

Què n’esperen d’aquestes eleccions?

Primer treure els millors resultats i això significa que qualsevol resultat que ens doni estar a dins seria bo.I després que tinguem la possibilitat de condicionar el govern de la ciutat. Ser alcalde és molt difícil, però no ho seria que tinguéssim la clau de govern i poguéssim condicionar i demanar coses que nosaltres portem al nostre programa. No hi haurà cap majoria absoluta de cap partit i s’hauran d’arribar a pactes. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem