ERC rebutja fer un pacte de govern amb CiU

Aquest dimecres, 10 de juny, hi ha hagut la primera reunió entre les dues formacions

Mireia Ingla, cap de llista d'ERC-MES, assegura al TOT Sant Cugat que prefereix fer una oposició constructiva i no entrar al govern municipal: "la nostra militància no entendria un pacte amb CiU".  Mercè Conesa haurà de governar en minoria. L'alcaldable de CiU, com a cap de la llista més votada a les eleccions del 24 de maig passat, serà de nou alcaldessa de Sant Cugat quatre anys més a partir d'aquest dissabte, 13 de juny, sense la necessitat del suport de cap altre partit polític amb representació al Ple municipal. 

Cal recordar que Conesa, aquest mateix dimarts, 9 de juny, en una entrevista va anunciar la seva intenció de començar el mandat amb un govern en minoria. Aquest dimecres al vespre, una delegació de CiU i una d'ERC-MES s'han reunit durant prop d'hora i mitja a la seu local de Convergència Democràtica de Catalunya, al carrer de la Plana Hospital. Per part de CDC hi havia Mercè Conesa, Joan Maria Terribas i David Miralles; per part d'UDC, Cristina Paraira i Esther Salat; i per part d'ERC, Mireia Ingla, Oriol Cisteró i Maria Vidal i, de MES, Ferran Villaseñor.



Per a Mercè Conesa, la reunió ha estat una presa de contacte amb els representants d'ERC-MES i no ha volgut fer més valoracions sobre la trobada. Per a Mireia Ingla, la reunió ha estat molt cordial i ha servit per parlar de política local i de política nacional, entre altres temes. Ingla espera tenir més reunions amb CiU perquè creu que aquestes trobades són necessàries per arribar a acords puntuals. Tot i això, la voluntat de la cap de llista d'ERC és mantenir-se a l'oposició, des d'on vol fer un "treball constructiu i responsable" i, per tant, no hi haurà un pacte de govern estable amb CiU.



Mercè Conesa, doncs, governarà Sant Cugat en minoria a partir del dissabte 13 de juny i, per tant, haurà de buscar acords puntuals amb les diferents formacions polítiques per aprovar els pressupostos, projectes ciutadans i altres temes. El seu pròxim pas serà configurar el nou cartipàs municipal amb els onze regidors de la federació nacionalista.

Possible cartipàs

Cristina Paraira té molts números de continuar al capdavant de Serveis Urbans; Carles Brugarolas, d'Econòmia i Hisenda; i Damià Calvet i Eloi Rovira d'estrenar-se al capdavant de les carteres d'Urbanisme i d'Esports, respectivament. Carmela Fortuny, que torna a l'Ajuntament després d'uns anys al capdavant de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, podria ser la responsable dels Serveis Socials de la ciutat; i Joan Puigdomènech es mantindria a l'Àrea de Medi Ambient. Aixì Esther Salat podria continuar portant la regidoria d'Educació.

 

A més, Mayte Pérez, expresidenta de Sant Cugat Comerç, podria ser la nova regidora de Comerç. En qualsevol cas, alguns dels onze regidors de CiU acumularan més d'una cartera per poder donar sortida política a les diferents àrees de l'Ajuntament. Així les noves tinències d'alcaldia podrien recaure en Cristina Paraira (UDC), Carmela Fortuny (CDC), Damià Calvet (CDC) i Carles Brugarolas (UDC).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem