Conesa començarà mandat en minoria

La líder de CiU a Sant Cugat ha fet aquestes declaracions en una entrevista a la Xarxa de Comunicació Local

Mercè Conesa té intenció de començar el mandat governant l'Ajuntament de Sant Cugat en minoria. Així ho ha explicat la cap de llista de CiU a la ciutat en una entrevista a La Xarxa de Comunicació, aquest dimarts, 9 de juny. Segons Conesa, el pacte amb ERC-MES no és possible d'aquí a dissabte perquè encara no s'ha reunit amb la formació i veu "poc temps", ja que "ERC necessita avals interns per arribar a un pacte", ja que aquest dissabte, 13 de juny, es constitueix el nou Ajuntament. Tot i això l'alcaldessa en funcions no descarta que entre juliol i agost es pugui arribar a un pacte.

La política ha explicat que no té la sensació que ERC vulgui apartar CiU als pactes en els ajuntaments, contradient les darreres declaracions de Duran i Lleida. En aquest sentit la santcugatenca ha indicat que si ERC prioritza les esquerres en els pactes per sobre de les forces sobiranistes, haurà de donar explicacions a la ciutadania.

Conesa també ha indicat, en relació a un possible trencament entre CDC i UDC per la qüestió sobiranista, que a l'Ajuntament de Sant Cugat no es trencarà la federació, ja que "els equips municipals de CiU són molt compactats i porten a terme un mateix projecte".

D'altra banda, la presidenta d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat al TOT que encara no han tancat la porta a cap possibilitat de pacte digui el que es digui. De fet, aquest dimecres es reuneixen Ingla i Conesa i el dijous els republicans han organitzat una assemblea on es parlarà del tema. Segons la futura regidora d'ERC, arribar a un pacte no és qüestió de temps sinó de "voluntat".

El mapa del 27 de setembre

Conesa també s'ha referit a les eleccions del 27 de setembre i en aquesta direcció ha apuntat que amb els pactes que surtin dels ajuntaments catalans aquesta setmana "s'acabarà de configurar el mapa del 27-S per veure si hi ha un eix sobiranista o un eix d'esquerres".



La també portaveu de CDC a àmbit nacional ha afegit que "són molt respectuosos amb el procés d'UDC" i que s'haurà de veure la votació dels militants aquest diumenge, 14 de juny, per "prendre decisions amb els resultats". Tot i això, Conesa ha assegurat: "Ens agradaria que Unió se sumi al full de ruta amb nosaltres".

Membre de la Diputació

Pel que fa a ostentar un càrrec com a presidenta o vicepresidenta a la Diputació de Barcelona, Conesa ha dit que "és un honor" i que es posa a disposició i ha recordat que és compatible el fet de ser alcaldessa d'una ciutat com Sant Cugat amb un lloc dins d'aquest òrgan supramunicipal, ja que "des de la Diputació es pot impulsar projectes que són fonamentals pels ciutadans".

Tot i això, ha indicat que ara per ara es veu alcaldessa, ja que els ciutadans "m'han avalat". Conesa ha fet palès que un soci de govern seria ERC i no descarta una aliança amb el PSC per ser una de les forces amb més presencia a la demarcació per arribar a la majoria absoluta dins de la Diputació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem