Ciutadans, molt crític amb l'augment del salari dels vocals de l'EMD: "És una vergonya"

La formació taronja critica el fet que els vocals de l'EMD s'hagin apujat el salari i afirma que ho farà saber a tots els ciutadans de Sant Cugat

Els vocals de l'EMD de Valldoreix van aprovar una pujada del seu salari en la Junta de Veïns del mes de gener, després d'un acord entre l'equip de Govern (Junts per Sant Cugat - Valldoreix), el PSC, ERC-MES i la CUP. Ciutadans considera que "és una vergonya", tal com ha apuntat en roda de premsa la vocal del grup taronja a l'EMD, Anna Cano, qui també ha criticat que aquest acord va fer-se "a l'esquena" de Ciutadans.

Aquest augment de salaris, tal com ha explicat Anna Cano, representa un total de 30.100,73 euros anuals més: "La dignificació dels polítics no és cobrar més, sinó arreglar problemes reals", ha dit Cano. La vocal taronja també s'ha adreçat a la resta de vocals de l'EMD amb un to contundent: "Poseu-vos a la feina, en lloc de cobrar més", ha sentenciat. De fet, també hi ha posat cullerada el regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Sant Cugat Sergio Blázquez: "Ha prevalgut un ànim de lucre", ha afirmat.

El canvi de retribucions

Cal destacar que, amb aquest augment, es reverteix una baixada dels salaris de l'equip de Govern, forçada per l'oposició en l'inici del mandat:"Fa 6 mesos vam aconseguir rebaixar els sous i que aquests diners anessin a parar als veïns de Valldoreix, i avui, 6 mesos més tard, amb elevosia i amb nocturnitat, a través d'una modificació pressupostària, s'han posat tots d'acord excepte Ciutadans", ha explicat Blázquez.

D'aquesta manera, la vicepresidenta Susanna Herrada passa a cobrar 34.800 euros anuals (i no els 31.320 euros acordats al juliol) per dedicació exclusiva (35 hores). Per la seva banda, els vocals amb adscripció d'àrea de govern, amb una dedicació parcial del 75% cobraran 26.100 euros (igual que abans de l'acord del mes de juliol, que els va rebaixar el sou fins als 23.490 euros anuals).

El sou del president de l'EMD, Josep Puig, es manté amb 39.339 euros anuals amb una dedicació de 31,5 hores a la setmana. Tampoc canvien els sous dels vocals de l'oposició, que cobraran, en concepte de dietes, 900 euros per assistència a les juntes de veïns, i 200 euros per assistir a les juntes de portaveus, comissions informatives o comissions especials de comptes. Amb tot, s'incrementa el topall màxim que poden percebre anualment, passat de 12.000 a 15.761 euros.

Informaran a la ciutadania

El partit taronja ha assegurat, a més, que emprendrà accions per informar d'aquesta pujada de sou a la ciutadania: "Els diners públics són de tothom, i denunciarem aquesta i qualsevol pujada no acordada", ha dit el portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian. No han especificat de quina manera ho faran, però es plantegen elaborar tríptics informatius i col·locar-los a les bústies dels santcugatencs i santcugatenques: "Dedicarem temps al fet que la població conegui que aquesta gent s'ha apujat el sou", ha puntualitzat Anna Cano.

Per la seva banda, Sergio Blázquez ha assegurat que aquesta pujada "és un abús en tota regla i cal informar a la ciutadania".

 
Comentaris

Destaquem