Els vocals de l'EMD s'incrementen retribucions i dietes

L'acord fa un pas enrere en la baixada de sous que va forçar l'oposició a l'inici del mandat

Després que al mes de juliol, just a l'inici del mandat, el vot de l'oposició en bloc a la proposta alternativa de remuneracions als membres de la Corporació de l'EMD de Valldoreix, forcés que s'aprovessin unes retribucions als membres de l'equip de Govern inferiors a les del passat mandat, les retribucions i dietes dels vocals de l'EMD han augmentat aquest mes de gener.

Més info: L'oposició abaixa el sou de l'equip de Govern de l'EMD de Valldoreix

Un augment que ha estat possible gràcies a l'acord entre l'equip de govern (Junts), ERC-MES, PSC i CUP-PC, i amb l'únic vot en contra de Ciutadans, durant la celebració de la Junta de Veïns del mes de gener a l'EMD de Valldoreix aquest dijous, 30 de gener.

D'aquesta manera, la vicepresidenta Susanna Herrada passa a cobrar 34.800 euros anuals (i no els 31.320 euros acordats al juliol) per dedicació exclusiva (35 hores). Per la seva banda, els vocals amb adscripció d'àrea de govern, amb una dedicació parcial del 75% cobraran 26.100 euros (igual que abans de l'acord del mes de juliol, que els va rebaixar el sou fins als 23.490 euros anuals).

El sou del president de l'EMD, Josep Puig, es manté amb 39.339 euros anuals amb una dedicació de 31,5 hores a la setmana. Tampoc canvien els sous dels vocals de l'oposició, que cobraran, en concepte de dietes, 900 euros per assistència a les juntes de veïns, i 200 euros per assistir a les juntes de portaveus, comissions informatives o comissions especials de comptes. Amb tot, s'incrementa el topall màxim que poden percebre anualment, passat de 12.000 a 15.761 euros.

Debat a la Junta de Veïns

Com assenyalava Susanna Casta (PSC), "com vocals oposició no volem cobrar més, volem cobrar per la feina feta", remarcant que "cobrar per la feina és dignificar la feina". Una exposició que va fer servir també per lamentar el vot contrari a l'acord de la vocal de Ciutadans, Anna Cano, recordant-li que, si bé al mes de juliol havia dit que els vocals cobraven dietes gràcies als acords gestionats per ella, "va ser per la generositat de Cahís i Margineda, que van renunciar als seus sous en benefici seu i meu". De la mateixa manera, li va retreure que ara votés en contra de l'augment quan al juliol "estava d'acord amb el topall que ara s'aprova, sent proposta de Ciutadans al mes de juliol".

Anna Cano (Cs) va respondre afirmant que "mai ningú m'ha parat pel carrer per dir-me que estiguem mal pagats", afegint que "aprovant el que vam aprovar fa sis mesos, entenia que era un retorn a la ciutadania, perquè el que no cobràvem nosaltres, podia anar a altres partides". "Avui, amb aquesta mesura, ens guanyem el descrèdit", finalitzava.

Ferran Margineda (CUP-PC) iniciava la seva intervenció recordant-li a Cano que "pot renunciar al seu sou o donar-lo a obres benèfiques, ja que segurament no se l'està guanyant, absent a moltes coses". "Tots volem uns polítics de primera categoria, però quan se'ls ha de pagar? Segons Cano, hem de ser menys de mileuristes. No és vida digna amb menys de 1.000 euros", subratllava. "Estem invertint perquè això funcioni", afegia.

Per part d'ERC-MES, Lluc Cahís, també retreia a Cano la manca d'implicació. "A Cano li sembla molt per la dedicació que hi dedica", deia, recordant que "passen mesos sense mocions, els dies que ve, si ve, i la feina que es fa". Igualment, subratllava que el topall marcat de 15.000 euros "no garanteix que cobrem això; el que garanteix és que no ens quedem tres mesos sense cobrar com ha passat ara".

Finalment, Bernat Gisbert, per part de l'equip de Govern, apuntava que la posició de Cano "demostra el tarannà del partit", anant en contra "d'una cosa que van negociar abans de l'estiu", i lamentant que "els van votar unes persones perquè els representés, i no els representa", fent referència a una moció sobre l'InfoValldoreix que havien presentat per aquesta Junta de Veïns que finalment van retirar "per no voler fer les esmenes que li vaig plantejar després de veure que ja s'havia treballat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem