Ciutadans demana congelar el Tribut Metropolità i recalcular-lo

La secció local de Ciutadans també vol incloure una partida de 4,2 milions al Pressupost Municipal per pagar el tribut des de l'Ajuntament

Ciutadans demana congelar el Tribut Metropolità, que des del 2019 els santcugatencs i santcugatenques amb propietat paguen a l'AMB, fins a recalcular-lo, ja que consideren que l'actual càlcul "està mal fet". Per això, tal com ha explicat la secció local de la formació taronja en roda de premsa, el passat 17 de desembre, Ciutadans va presentar la proposta al ple de l'AMB, després d'haver demanat un informe jurídic. Una proposta que va ser descartada per la resta de formacions (ERC, Junts per Catalunya, PSC i Comuns): "S'ha demostrat clarament que els critèris de tarificació d'aquest impost estan mal fets", ha dit en roda de premsa el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, qui ha afegit que "és injuts" i que "els valors cadastrals estan desfassats".

Des de Ciutadans anuncien també que tenen la intenció de reunir-se amb la plataforma ciutadana contra el Tribut Metropolità, creada fa unes setmanes per protestar i fer pressió contra aquest impost: "Partits que s'anomenen d'esquerres, només fan que apujar els impostos als ciutadans sense donar cap solució. Jo encara no he vist que tinguem doble línia de trens, o que hi hagi una millora en els autobusos", ha apuntat el portaveu taronja.

Pagar el Tribut Metropolità amb una partida del Pressupost Municipal

"Estem pagant dues vegades el mateix"

La formació taronja ha explicat que una de les seves propostes pel pròxim pressupost municipal serà incloure una partida de 4,2 milions d'euros perquè el consistori pagui aquest Tribut Metropolità, enlloc que ho facin els ciutadans a l'AMB de forma directa. De totes maneres, aquests 4,2 milions d'euros del pressupost no deixen de sortir de la butxaca de la ciutadania, però Ciutadans ho argumenta: "Si nosaltres ja pagàvem els serveis de Mobilitat i de transport dins de l'IBI (9 milions d'euros anuals), ara paguem el nou impost. Estem pagant dues vegades el mateix", ha argumentat Aldo Ciprián.

En aquest sentit, Ciutadans ha explicat que demanarà "una partida específica per pagar aquests 4,2 milions d'euros i que no sigui el ciutadà el que ho hagi de fer directament". Així, Ciprián ha assegurat que d'això dependrà el seu suport als pressupostos: "El que ha de fer el Govern és optimitzar els recursos. El ciutadà pagarà, però pagarà una vegada. Si ja s'estava pagant aquest servei en anys anteriors dins de l'impost de l'IBI, quan passes aquesta competència, s'ha de treure la partida de l'IBI per posar-la al Tribut Metropolità", ha sentenciat el portaveu.

Crítituqes al destí dels diners de l'impost i al vot d'alguns partits

D'altra banda, Ciprián ha assenyalat que l'informe jurídic detalla que el Tribut Metropolità ha de ser un impost finalista, és a dir, destinat a millorar el transport públic i la mobilitat: "Aquests 4,2 milions d'euros no han d'anar en cap cas, a altres llocs, com s'ha dit aquí, com per exemple a la neteja de les platges del Llobregat o a les biblioteques, que depenen de la Diputació i no de l'AMB".

El portaveu de Ciutadans ha estat crític també amb el vot dels grups a l'AMB: "Tots els partits hi van votar en contra. Tres dels consellers de l'AMB són d'aquest mateix plenari", deia referint-se a Joan Puigdomènech i Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat), i Mireia Ingla (ERC), i continuava: "Ells van votar-hi en contra. Ara sembla a ser que Junts per Sant Cugat han presentat una nova moció al Ple Municipal per demanar el mateix que ha demanat Ciutadans". En aquest sentit, Aldo Ciprián ha definit l'estratègia de Junts com a "un doble joc", assegurant que "està votant unes coses a Sant Cugat i unes altres a l'AMB".

 

 
Comentaris

Destaquem