Ciutadans demana una xarxa wifi gratuïta per a tots els barris de Sant Cugat

L'Ajuntament ha implementat el projecte 'WIFI4EU' per donar cobertura d'internet gratuïta als ciutadans, però de moment només s'ha instal·lat en zones situades al centre

El grup municipal de Ciutadans Sant Cugat vol assegurar la connectivitat a internet a tots els santcugatencs a través de la instal·lació de la xarxa WIFI4EU, un projecte recentment implementat per l'Ajuntament i que actualment només gaudeixen els veïns del centre. Així doncs, en una roda de premsa celebrada el dilluns 1 de març davant la Residència Santa Rosa, la formació política ha explicat la moció que presentarà en el pròxim Ple Municipal del 15 de març.

Així doncs, i gràcies a una subvenció de 15.000 euros de la Unió Europea, Sant Cugat ha instal·lat 5 antenes al centre de la ciutat (plaça de Barcelona, plaça d'1 d'Octubre, plaça Augusta, plaça de l'Om plaça de la Vila) amb l'objectiu de garantir l'internet als ciutadans. És per això, que des de la formació política s'ha reclamat un servei equitatiu per a tots els santcugatencs.

Aldo Ciprián, regidor de l'Ajuntament i portaveu de C's Sant Cugat, ha reclamat una nova partida pels pressupostos del 2021 per garantir la xarxa a tots els ciutadans: "Demanen un esforç addicional perquè els barris que no disposin d'aquesta xarxa puguin fer-ne ús i que la connectivitat es consideri com servei essencial, davant la situació que hem viscut amb la pandèmia. No pot haver-hi una ciutat de primera, una de segona i una de tercera, quan tots paguem els mateixos impostos. Així que volem els mateixos serveis per a la gent dels barris que per a la gent del centre".

Internet també a la Residència Santa Rosa

Durant la roda de premsa, el grup municipal també ha reclamat l'accés a una xarxa wifi gratuïta a la Residència Santa Rosa, l'única pública del municipi. "La residència, competència de la Generalitat, hauria de gaudir de wifi i ser un servei essencial. Aquesta hauria de ser una prioritat de l'Ajuntament. Tanmateix, aquesta és la Catalunya real de la qual nosaltres parlem. Tenim un pressupost de 800 milions d'euros en el departament de Societat Digital i tindrem una Nasa catalana, però la nostra residència no disposa de xarxa wifi", ha afegit Munia Fernández Jordán, regidora de l'Ajuntament per Ciutadans Sant Cugat.

A més el grup polític ha denunciat la "falta de xarxa mòbil als veïns de Can Cortés que no poden trucar més enllà d'una ràtio de 12 quilòmetres". Aquestes dues darreres qüestions es presentaran com a precs en les Comissions Informatives. Finalment, Ciprán ha volgut mostrar el suport de C's Sant Cugat a "la Comissaria de Mossos de Sant Cugat, pels manifestants de la darrera setmana. Nosaltres estarem sempre al costat de la policia perquè sense la policia no hi ha llei, sense llei no hi ha democràcia i sense democràcia no hi ha llibertat d'expressió".

Més info: VÍDEO: Clam contra la “brutalitat policial" davant la comissaria de Mossos de Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem