Ciutadans desapareix del ple de Sant Cugat

Ciutadans perd la representació a l'Ajuntament de Sant Cugat després de dotze anys

Ciutadans ha desaparegut de l’Ajuntament de Sant Cugat. La formació ha rebut una gran davallada en vots passant de 5.188 suports i tres regidors el 2019 a 1.032 vots quedar-se fora del consistori. Amb un 2’62% del vot emès han quedat en 10a posició per darrere d'Independents (5’57%) i el PACMA (2,71%.) 

Més info: Junts guanya clarament les eleccions a Sant Cugat i càstig al tripartit

El cap de llista, Aldo Ciprian, ha atribuït els mals resultats a un vot que ha donat l’esquena a la feina feta a Sant Cugat. “Està clar que a Sant Cugat s’ha votat en clau nacional, a partits que no han trepitjat l’ajuntament. Està clar que ho hem fet malament”. Ciprian entén que s’han votat partits i colors i no la feina feta a l’Ajuntament durant els darrers anys. Malgrat els mals resultats generals del seu partit arreu del país, opina que el projecte no ha mort: “Ens van dir el mateix el 2009 i no vam desaparèixer i ens vam fer més forts. Ens hem de reorganitzar i tirar endavant de nou. Som un projecte necessari a Catalunya”. 

Crònica d’una desaparició anunciada

Ciutadans va començar la seva aventura política a Sant Cugat l’any 2007. La formació acabava de néixer i va recollir un 4’3% de sufragis. El 2011 els resultats va ser encara pitjors (un 2’3%) però l’any 2015 van entrar a l’ajuntament amb tres regidors i un 12’9% de vots emesos. Aquest va ser, històricament el millor resultat de la formació taronja que ha estat encapçalada per Aldo Ciprian des de llavors. Als darrers comicis, l’any 2019, van repetir tres regidors amb una representació similar (11,8%).

Junts guanya les eleccions a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Aquesta tercera comtessa de Ciprian com a cap de llista no ha anat, ni de bon tros, com esperaven. Els poc més de 1.000 vots no han estat suficients per arribar al  5% de vots necessaris per tenir representació al ple.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem