Junts guanya clarament les eleccions a Sant Cugat i càstig al tripartit

Junts per Sant Cugat recupera l'alcaldia per la desfeta del tripartit, que no suma 13 regidors i no podrà revalidar el govern d'esquerres

Junts per Sant Cugat ha guanyat amb claredat les eleccions municipals a Sant Cugat i podrà recuperar l'alcaldia. El partit encapçalat per Josep Maria Vallès obté 9 regidors, els mateixos que té actualment. D'altra banda, els integrants del govern (ERC, PSC i CUP) han patit un vot de càstig per part dels santcugatencs i les esquerres no sumen majoria absoluta. Esquerra passa de 6 a 4 regidors, el PSC en perd un i es queda amb 3 i la CUP també en perd un i se situa en 2. Així, Junts tornarà al govern de Sant Cugat, tot i quedar-se lluny de la majoria absoluta (13 regidors), i tanca quatre anys de tripartit. El 17 de juny es proclamarà el nou alcalde.

Més info: Hi ha hagut vot de càstig al tripartit d'ERC, PSC i CUP a Sant Cugat?

L'extrema dreta de VOX tindrà presència a l'Ajuntament de Sant Cugat i ha entrat amb 2 regidors. El PP (3 regidors) i Sant Cugat en Comú (2 regidors) tornen a tenir representació després de quatre anys desapareguts. En canvi, Ciutadans desapareix i perd els tres regidors que tenia. La participació final ha estat de 58,4%, 12 punts menys que el 2019. A més, hi ha hagut 646 vots en blanc i 379 nuls, més del doble que als últims comicis.

Amb vots absoluts, Junts ha perdut 1.300 vots per la baixada de la participació, ja que ha augmentat un 0,75% en percentatge de vot. El tripartit ha patit una forta desfeta, perdent 6.500 vots i més d'un 10% de percentatge de vot, amb Esquerra sent la més perjudicada: 3.800 vots menys i passant del 19,5 al 12,3%. PP i VOX són els únics que han guanyat suports respecte a les municipals del 2019. 

Junts guanya les eleccions a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Molta alegria a Junts

La victòria i la recuperació de l'alcaldia s'ha celebrat amb molta alegria a la seu de Junts per Sant Cugat, on s'han reunit els militants i els candidats. Junts ha rebut 10.875 vots, un 28,21% del total, el que suposa un increment del 0,7% respecte el 2019. "Estem molt contents. L'objectiu era aquest i s'ha assolit. Hem guanyat les eleccions. És un gran resultat per Sant Cugat", ha celebrat Josep Maria Vallès, alcaldable de la formació.

Per Vallès, la ciutat "ha castigat al tripartit": "La ciutat no estava contenta". Així mateix, ha valorat positivament que Junts hagi mantingut els 9 regidors i considera que és un premi a la "bona feina" que han realitzat. Sobre el futur govern, Junts es queda a quatre regidors de la majoria absoluta: "Ja parlarem com serà la governabilitat. Però podríem governar en solitari sense problemes".

Vallès ha tingut el suport de l'exalcaldessa, Mercè Conesa, i de l'exalcalde Joan Aymerich que tancava la llista electoral.

 

Resultats a les eleccions municipals a Sant Cugat

Captura de Pantalla 2023 05 29 a les 0.44.17

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem