Ciutadans reclama el retorn de la plusvàlua a qui no va obtenir guanys en una venda

Tot i no obtenir guanys en la venda d'un immoble, els ciutadans han de pagar l'impost de plusvàlues

Ciutadans demanarà a l'Ajuntament de Sant Cugat que estableixi un mecanisme per tal de retornar els diners de l'impost de plusvàlues a aquelles persones que no van obtenir cap guany en el moment de la venda del seu immoble. Una proposta que arriba després que un tribunal del País Basc estableixi que sometre a tributació situacions on no hi ha hagut un increment de valor és inconstitucional. De fet, l'Ajuntament té provisionats dos milions d'euros del pressupost del 2017 per fer front a les possibles devolucions.

"Pot ser que tinguis pèrdues i hagis de pagar un impost. És molt injust", ha assegurat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián. El grup municipal portarà el tema al ple municipal del març, amb l'objectiu de treballar conjuntament amb el govern per tal d'establir un mecanisme per tornar els diners als afectats.

"Hem de ser proactius. L'Ajuntament s'ha de posar en contacte amb els ciutadans afectats per tornar els diners sense que hagin de passar pels jutjats", ha reclamat el regidor Sergio Blázquez. Aquesta situació s'origina des del moment en què els preus dels pisos van caure en picat durant la crisi. Així, gent que va vendre el seu immoble és possible que no obtingués cap guany respecte al moment de compra. Tot i això, havien de pagar l'impost de plusvàlues.

Aquest tribut està regulat des de la llei d'hisendes locals del govern espanyol. És per això que des de Ciutadans també consideren que s'hauria de modificar, per tal d'establir que qui no té guanys en la venda d'un immoble, no hagi de pagar l'impost. Fins que això no passi, demanen a l'Ajuntament que sigui proactiu i ja ho comenci a aplicar amb, per exemple, un coeficient 0 en aquests casos.

En resum, Ciutadans demana que l'Ajuntament torni els diners de la plusvàlua en aquests casos amb una retroactivitat de quatre anys. A més, també volen un canvi en l'ordenança perquè a partir d'ara ja no es cobri el tribut a la gent que no obtingui beneficis en la venda d'un immoble.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem