ICV-EUiA vol que es regulin els preus dels habitatges de lloguer

La formació portarà aquesta proposta al ple municipal d'aquest dilluns, 20 de març

ICV-EUiA demanarà al ple municipal d'aquest dilluns, 20 de març, que l'Ajuntament sigui més proactiu en la regulació del mercat de lloguer d'habitatges a Sant Cugat.

El fet és que la Generalitat està treballant en un Índex de preus de referència del lloguer que consisteix a establir un preu raonable de mercat per habitatges tenint en compte la zona, els metres2, la mitjana d'edat del barri, entre altres factors. Un índex que està pendent de publicar i que la formació local d'ICV-EUiA vol que l'Ajuntament demani a la Generalitat la ràpida publicació.

I és que tal com diu el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, a través d'un comunicat, "vivim una nova bombolla immobiliària, que s'infla sense pausa, aquesta vegada enfocada cap als habitatges de lloguer. Ja tenim experiència en això amb la crisi iniciada el 2007-08 que va rebentar el mercat de les hipoteques i el de la compravenda d'habitatges". 

A més, des del grup demanen comptar amb tota la informació necessària per poder preveure les polítiques municipals que se'n puguin derivar, així com definir les estratègies per implementar aquest índex una vegada es publiqui. 

El text d'ICV-EUiA preveu, també, que les sancions, bonificacions, ajudes i subvencions que s'estableixin, s'incorporin a les Ordenances Fiscals del 2018. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem