Ciutadans demana que s'acabi 'la persecució als veïns amb vehicles de combustió'

La formació política ha titllat la Setmana Europea de la Mobilitat 'd'obsoleta' en considerar que la bicicleta 'no és el transport quotidià del futur dels santcugatencs'

Sant Cugat està celebrant un any més la Setmana Europea de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre, amb l'objectiu de conscienciar un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible i reduir així la petjada de contaminació. Així doncs, durant aquesta setmana, l'Ajuntament ha organitzat diferents iniciatives per impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Més info: VÍDEO: 150 persones de totes les edats participen a la Bicicletada Popular

Així ho ha explicat José Gallardo (PSC Sant Cugat), regidor de Mobilitat de l'Ajuntament: "Un any més el municipi s'ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat amb la intenció de promoure una mobilitat amb vehicles no contaminants. És per això que hem impulsat una sèrie d'accions com el Bicibus, la Bici sense edat, la pedalada popular amb la intenció de defensar per sobre de tot la salut de la nostra ciutadania".

Més info: Eliminen un carril de circulació a l'Europa per posar un carril bici en una prova pilot

Tot i que la campanya d'enguany ha rebut l'enhorabona per part de Junts per Sant Cugat, Ciutadans s'ha mostrat contrari en la manera d'executar-la, tal com ha explicat el seu portaveu, Aldo Ciprian: "Ens hauria agradat haver pogut proposar alguna esmena, i és que creiem que s'han fet unes iniciatives obsoletes, ja que la bicicleta no és el transport quotidià del futur. Ens hauria agradat parlar de noves línies de transport públic com el bus verd o de les zones de càrrega dels patinets i vehicles elèctrics, entre altres coses que parlen sobre l'estratègia d'ecotransició. Deixin de perseguir els veïns amb vehicles de combustió amb idees que no tenen cabuda, com tallar carrers davant escoles".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem