Ciutadans vol un mecanisme de control per garantir l'execució de mocions aprovades

La formació política demana que les mocions aprovades en Ple municipal es publiquin al portal de transparència de l'Ajuntament

Ciutadans vol que l'Ajuntament de Sant Cugat es comprometi a publicar les mocions aprovades en Ple municipal en el portal de transparència. A més, vol establir nous mecanismes de control perquè tant l'oposició com els santcugatencs puguin saber l'estat d'execució de les mocions aprovades. Així ho proposarà al Ple municipal del mes de desembre, que se celebrarà el dia 21.

"S’han d’establir mecanismes de control per a evitar que mocions aprovades pel Ple no s’executin o  l'execució trigui més de l’acordat" apunta Ciutadans a la seva moció. A més, la formació també denuncia que "el fet de dilatar o desatendre l’execució de les mocions aprovades pot repercutir de manera negativa en el benestar col·lectiu i pot arribar a tindre conseqüències no desitjables".

Per fer front a tot això, Ciutadans proposa solucions en dos sentits. Per una banda, i amb l'objectiu que els santcugatencs rebin la informació de primera mà, proposa que totes les mocions aprovades es publiquin al portal de transparència, on es trobin dades com la previsió d’execució, l’assignació pressupostària, les fases d’execució, les incidències que es puguin produir per a la normal execució i qualsevol altra dada rellevant i d’interès.

Paral·lelament, Ciutadans també demana que l'ordre del dia de les Comissions Informatives que celebren oposició i equip de govern inclogui, trimestralment, un punt destinat a informar als grups municipals sobre el grau d’execució, les gestions realitzades, les actuacions iniciades, les incidències i, en el seu cas, els motius del no compliment de les mocions aprovades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem