Clam casteller per la llibertat dels presos polítics

Raül Romeva ha enviat unes paraules als Gausacs durant la Diada Castellera de Festa Major

El món casteller ha clamat per la llibertat dels presos polítics aquest diumenge, 1 de juliol, a Sant Cugat del Vallès durant la celebració de la Diada Castellera de Festa Major. La plaça d'Octavià s'ha omplert de crits per la "llibertat presos polítics" just abans de començar l'actuació.

Diana Riba, dona de Raül Romeva, ha adreçat unes paraules als assistents després dels pilars d'inici de l'actuació agraint a la plataforma Free Romeva per fer present a Raül Romeva durant la Festa Major, i als castellers per fer-los presents amb els mocadors grocs a les diades castelleres.

Tot seguit, ha llegit unes paraules de Raül Romeva enviades des de la presó d'Estremera, recordant la seva arribada a la colla castellera de Sant Cugat. En les seves paraules, Romeva ha fet valdre els "valors col·lectius" del fet casteller, i lamentat la injustícia de la situació que s'està vivint.

La Diada Castellera recorda Raül Romeva. FOTOS: Lali Álvarez

"Els castellers no defallim mai. Malgrat l'adversitat, malgrat les conseqüències, i ho fem amb esperança, empatia i determinació", ha destacat, "perquè només ens mou la voluntat d'aixecar un futur més just de llibertat col·lectiva compartit i, sobretot per a tothom", afegia.

En acabar, un crit eixordador de "llibertat presos polítics" ha ressonat a la plaça, mentre es cobria la plaça de groc amb cartells de "us volem a casa".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem