En Comú Podem promet "un sistema sanitari públic, transparent i accessible"

El partit polític vol enderrocar l'actual sistema sanitari i crear un que reforci el sector públic i que estigui centrat en l'atenció primària

En Comú Podem ha presentat les seves propostes sanitàries de cara a les eleccions del 14-F, unes propostes "amb l'objectiu de canviar l'actual model sanitari i crear un nou model centrat en l'atenció primària i amb la prevenció de la malaltia i que deixi enrere l'activitat concertada i privada". Celebrat el divendres 5 de febrer davant del CAP de La Floresta, en l'acte, sense públic, han estat presents els santcugatencs Aina Balada i Josep Maria Balcells, números 66 i 77 respectivament a les llistes de Barcelona.

D'aquesta manera, Balada ha denunciat "les contínues retallades que està patint la sanitat pública, unes retallades que afecten els recursos públics i l'atenció primària. Amb això, l'objectiu d'En Comú Podem és reconvertir l'actual sistema sanitari".

A més, en l'acte ha estat convidat Miquel Farrés, número 17 a les llistes de Barcelona i metge d'atenció primària, el qual ha assenyalat la precarització dels professionals sanitaris: "Actualment hi ha petites empreses que es nodreixen dels professionals sanitaris, reduint les condicions dels seus treballadors i realitzant contractes precaris".

És per això, que Farrés ha afegit que En Comú Podem busca un nou sistema sanitari que potenciï "el control del seguiment dels serveis públics, amb una transparència en la gestió i els recursos i amb una millora accessibilitat. Una atenció primària sense accessibilitat no és atenció primària".

Finalment, i amb relació a l'hospital públic que Esquerra Republicana va prometre construir per Sant Cugat i Rubí, Farrés ha demanat rigor i que la seva execució no vagi en detriment a l'atenció pública. "El nostre fi últim és crear un pla ambiciós per recuperar tots els professionals que han marxat del sector públic" ha sentenciat el número 17 en la llista de Barcelona d'En Comú Podem.

Més info: Esquerra es compromet a tirar endavant un hospital públic per Sant Cugat i Rubí

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem