Esquerra es compromet a tirar endavant un hospital públic per Sant Cugat i Rubí

ERC fa campanya a Sant Cugat i assegura que la situació dels consultoris de La Floresta i Les Planes és "provisional"

Esquerra Republicana s'ha compromès a iniciar la construcció d'un nou hospital públic entre Rubí i Sant Cugat durant la pròxima legislatura. Així ho ha assegurat el candidat del Vallès Occidental de la formació, Juli Fernández, durant un acte de precampanya davant del CAP de La Mina. L'alcaldessa, Mireia Ingla; la regidora de Salut, Gemma Aristoy; i el portaveu d'ERC a Rubí, Xavier Corbera, l'han acompanyat.

La reivindicació d'un hospital públic que doni serveis als dos municipis fa anys que és sobre la taula, però de moment no s'ha avançat. Segons Fernández, és "una necessitat no resolta" que volen afrontar. "El nostre compromís és que durant els proxims quatre anys tinguem la capacitat de treballar la ubicació, definir el projecte i iniciar aquest recurs hospitalari", ha assegurat.

En aquest sentit, ha donat gairebé per descartat el projecte que volia recuperar per la sanitat pública l'Hospital General de Catalunya. Segons el candidat, l'activitat en aquest hospital ubicat a Mira-sol s'ha incrementat en els darrers anys i durant la pandèmia s'ha reforçat la col·laboració amb el sistema públic.

Els consultoris de La Floresta i Les Planes

Un altre front obert en la sanitat pública a Sant Cugat és la situació dels consultoris de La Floresta i Les Planes, que van tancar a l'inici de la pandèmia i van reobrir portes a la tardor amb un servei reduït. El veïnat s'ha mobilitzat durant els darrers mesos per reivindicar la recuperació total del servei d'atenció.

"Estem en una situació de pandèmia i les mesures que s'han hagut de prendre per assegurar la seguretat dels professionals i de les persones", ha argumentat Juli Fernández, que ha afegit que es tracta d'una decisió "provisional".

"Serem capaços de recuperar l'activitat assistencial quan tinguem una situació normalitzada. No hi ha cap decisió estructural, són decisions que responen al moment excepcional que vivim".

Urgències al CAP de Sant Cugat

El candidat d'ERC ha assegurat que han "reforçat" l'atenció primària durant la pandèmia, però que alguns centres s'han hagut de tancar "provisionalment" per les característiques de l'espai o la falta de personal.

En aquest sentit, ha explicat que un altre projecte del partit és la transformació del CAP de La Mina de Sant Cugat en un centre d'urgències d'atenció primària. Un canvi que també volen aplicar al CAP Mútua de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem